Ι.Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

Στις 7 Ιουλίου εκάστου έτους, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Κυριακής και στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως πανηγυρίζει, ο ομώνυμος και μεγαλοπρεπής Ναός της πόλεως, στον οποίο φυλάσσεται τεμάχιο εκ των Ιερών Λειψάνων της Αγίας .
Το απόγευμα της Τρίτης 6 Ιουλίου 2021 τελέσθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία. Στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, ενώ συγχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Στον Εσπερινό παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτριος Μαρινάκης, καθώς και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης.

Ο Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος, στο κήρυγμά του, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Άνθιμο για την πρόσκληση που του απηύθυνε με σκοπό να τελέσει την πανήγυρη στην εορτή της Αγίας Κυριακής, αναφέρθηκε στο παράδειγμα που δίνει η Αγία Κυριακή στο σύγχρονο άνθρωπο.

Το πρωί της Τεάρτης 7 Ιουλίου 2021, τελέστηκε σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ενάντια στην πάνδημία, η Ακολουθία του Όρθρου και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου, συλλειτουργούντος του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.