«Για άλλη μια φορά ο Κύριος μας μας υπενθύμισε ότι όλο οι δικοί του μαθητές έχουμε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας.

«Υμείς εστέ το φως του κόσμου» Έχουμε το χρέος να μεταφέρουμε το φως που από εκείνων πήραμε όπου και αν βρεθούμε. Ας κρατήσουμε από τα σημερινά αναγνώσματα ακόμα δυο λέξεις. Ο απόστολος λέει ότι για να είμαστε πραγματικά φώτα πρέπει οι δικοί μας, οι άνθρωποι της Εκκλησίας, να μάθουμε κάτι. Πολλά πράγματα έχουμε να μάθουμε στην ζωή μας, αλλά αυτό είναι βασικό για την ιδιότητα μας ως χριστιανών. Πρέπει λοιπόν να μάθουμε «καλών έργων προΐστασθαι». Όχι απλός να κάνουμε κάτι καλό, αλλά να παίρνουμε πρωτοβουλίες να είμαστε μπροστά κεντρικοί παράγοντες για καλά έργα», σημείωσε.

«Στην εποχή μας ακούμε πάρα πολλές κουβέντες για καλά έργα χρειάζονται όμως άνθρωποι που θα πάρουν πρωτοβουλίες για ανάλογα καλά έργα σύμφωνα με τις περιστάσεις. Μανθανέτωσαν, λοιπόν, όχι μόνο οι επίσκοποι και οι κληρικοί, αλλά όλοι οι πιστοί, μανθανέτωσαν οι ημέτεροι καλών έργων προΐστασθαι εν ταις αναγκαίες χρείες. Ανάλογα με τις συνθήκες που χρειάζονται στον καθένα μας. Αυτό όχι βεβαίως για να προσθέσουμε τίποτα στεφάνια και τίτλους και δόξες, αλλά όπως το ευαγγέλιο με τόση σαφήνεια μας υπενθύμισε «ίνα δοξάζουσι τον Πατέρα ημών τον εν τοις ουρανοίς». Ο σκοπός και το τέλος δεν είναι η δική μας δόξα αλλά η δοξολογία του Θεού που αυτός ο οποίος είναι ο αίτιος των πάντων. Λοιπόν, αδελφοί μου, «υμείς εστέ το φως του κόσμου» αλλά ας μάθουμε ακριβώς αυτό το μάθημα να παίρνουμε πρωτοβουλίες για καλά έργα. Η κοινωνία μας έχει κουραστεί από τα πολλά λόγια. Η δική μας αντίσταση ποιότητος θα είναι τα καλά έργα. Ουσιαστικά έργα αγάπης προς δόξαν Θεού».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.