Στις 11 και 12 Ιουλίου 2021 μ.Χ. εορτάζει το Μοναστήρι της Σουρωτής, όπου ο και ο Τάφος του Αγίου Παΐσίου, καθώς και τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου.

Όλο τον χρόνο, αλλά ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, όπως είναι η αρχική ονομασία της, δέχεται χιλιάδες κόσμου από όλα τα μέρη της Ελλάδας, έχοντας φροντίσει με υποδειγματικό τρόπο για το προσκύνημά τους, με δεκάδες μικρά λεωφορεία να ανεβάζουν τους προσκυνητές στην Μονή, αλλά και δεκάδες εθελοντές να διακονούν ασταμάτητα για την εξυπηρέτησή τους.

Ειδικά φέτος, λόγω της χρήσης των λεωφορείων της Μονής, είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας από τους προσκυνητές.

Όμως εδώ και λίγα χρόνια το Μοναστήρι, λόγω ακριβώς του μεγάλου πλήθους, αλλά και για πνευματικούς λόγους, σταμάτησε να χορηγεί στην είσοδο μαντήλες και μακριές φούστες για το προσκύνημα των γυναικών και είναι αδύνατον να μπει κάποια γυναίκα ή κοπέλα χωρίς τέτοια ενδυμασία, από όσο μακριά και εάν έχει έλθει.

Παρομοίως είναι αδύνατον να μπουν άνδρες με βερμούδες, αμάνικα ή κοντά παντελόνια, όπως και παιδιά παρομοίως ντυμένα. Γι΄ αυτό σας δοθεί ιδιαίτερη σημασία στους παρακάτω κανονισμούς του Μοναστηριού, ώστε να μην στερηθεί κανείς το προσκύνημα και την ευλογία των Αγίων:

ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Η είσοδος στο Μοναστήρι δεν επιτρέπεται στις γυναίκες που φορούν παντελόνια, κοντές φούστες, αμάνικα και εξώπλατα.
Οι γυναίκες να φορούν φούστα φαρδιά και μακρυά, κάτω από το γόνατο.
Το μοναστήρι δεν δίνει φούστες, μαντήλια ή οτιδήποτε άλλο.

ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ: Δεν επιτρέπεται και η είσοδος στους άνδρες που φορούν βερμούδες, κοντά παντελόνια και αμάνικα. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.