Στην αίθουσα διαλέξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος πραγματοποιήθηκαν οι Απολυτήριες εξετάσεις του Ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 των σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, για την απόκτηση Πτυχίου και Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής, Σάββατο 10 Ιουλίου 2021.

Την Επιτροπή των Εξετάσεων αποτελούσαν , οι Μουσικολογιώτατοι κ. καθηγητές 1) Γρηγόριος Κακούρης (Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας), 2) Φώτιος Κετσετζής,3) Γρηγόριος Νταραβάνογλου, 4) Γρηγόριος Πετράτος και 5) Βασίλειος Μπίκος.

Μετά το πέρας των εξετάσεων ακολούθησε ειδική εκδήλωση κατά την οποίαν η Ιερά Μητρόπολής Αργολίδος και η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, διά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, τίμησαν με ειδική διάκριση τον κ. Διαμαντή Μαυραγάνη, Μουσουργό και Αρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο τού Οικουμενικού Θρόνου και τον κ. Γεώργιο Καραγιάννη, Θεολόγο, Φιλόλογο, Μουσικολόγο, διά την μεγίστη προσφορά αυτών εις την ανάδειξη και διάδοση της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής μουσικής στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος.

Οι σπουδαστές δούλεψαν σκληρά δίπλα στους άξιους καθηγητές της Σχολής ,τους Καρκαλάτο Δημήτριο, υποδιευθυντή και πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, Ρούτουλα Κωνσταντίνο, πρωτοψάλτη του Ιερού ναού Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου και Χαβιαρλή Ιωάννη Λαμπαδάριο του καθεδρικού Ι.Ν Αγίου Πέτρου

Στις εξετάσεις παραβρέθηκε κι η γραμματεία της Σχολής, ο πρεσβύτερος Θεόδωρος Στεργίου και η Πρεσβυτέρα Αικατερίνη Πολίτου. Τις εξετάσεις παρακολούθησε κι ο Άρχοντας Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, Φώτης Γιαννακάκης

Η έδρα της Σχολής βρίσκεται στο Ναύπλιο στο ισόγειο του κτιρίου που εκπέμπει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως, δίπλα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, τμήματα της Σχολής λειτουργούν επίσης στο Αργος και στο Λυγουριό του Δήμου Επιδαύρου, για άνδρες και γυναίκες.

Η φοίτηση είναι υποχρεωτική, πενταετής και σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τα Πτυχία, τα οποία θα χορηγεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως θα είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.