Τεταμένο είναι το κλίμα στις εκκλησίες της Ρόδου όπως καταμαρτυρά η επιστολή που εστάλη από ενορίες στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE και στην οποία οι υπογράφοντες προς το παρόν επιθυμούν να παραμεινουν ανωνυμοι. Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE δεν υιοθετεί ούτε συντάσσεται με τις απόψεις που εκφράζονται.

Αναλυτικά η επιστολή στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

΄΄Ο Δεσπότης του «Διαίρει και βασίλευε» Κύριλλος

Πολλά τα δεινά στους κόλπους των εκκλησιών στην Ρόδο. Με υπόγειες αλλά και εκ των πραγμάτων εμφανείς πονηρές μεθοδεύσεις με σκοπό τα οικονομικά, την αντιζηλία, την αντιπαλότητα, την εχθρότητα, τον πόλεμο, τον παραγκωνισμό, την διαπόμπευση, την συκοφάντηση, την διαπλοκή, το έτσι θέλω και το αλάθητο του Κυρίλλου σε όλο το ιερατείο εκτός του συναφιού του και στην προκειμένη περίπτωση των νέων εκκλησιαστικών επιτροπών.

Σόνι και καλά, εν μέσω πανδημίας να αλλάξει τις επιτροπές των εκκλησιών με αποστολή μαζικών μηνυμάτων στα κινητά των Ιερέων της Ρόδου.

Μετά την πρώτη αποστολή μηνυμάτων, στέλνουν δεύτερο για την αναστολή διορισμών νέων εκκλησιαστικών συμβουλίων και με τρίτο μαζικό μήνυμα μετά λίγες μέρες ζητάνε την επίσπευση των εγγράφων από τους προϊσταμένους ιερείς με νέα προτεινόμενα μέλη και αναπληρωματικά για να τα εγκρίνει !!!

Αλλού, συμφωνα με μαρτυριες και αποδειξεις, αφήνει τους ίδιους για δικούς του λόγους, αλλού ότι και να προτείνει ο προϊστάμενος ιερέας, δεν επιλέγει κανέναν και βάζει πρόσωπα άγνωστα για να πολεμήσουν τους ιερείς για να φύγουν από τις συγκεκριμένες ενορίες και άλλες πολλές διαπλοκές και στα χωριά τα μαραζωμένα από κάθε πλευρά, εμ δεν έχει έσοδα, όποτε όποιοι και να μπουν ή βγουν δεν τον ενδιαφέρει.

Μάλιστα, όταν πρωτοήρθε στην Ρόδο φερεται να μην ήθελε γυναίκες επιτρόπισσες αλλά μόνο άντρες, μα στα μικρά χωριά, ποιος ήθελε να μπλέξει με ενορίες ;

Διαχειρίσεις παθητικές, τρίμηνα, λογίες υπέρ του πατριαρχείου, έκτακτες συνδρομές, πώληση ημερολογίων της Μητροπόλεως κλπ ; Κανείς.

Όταν οι ιερείς πρότειναν να μπουν και κάποιες γυναίκες, αρνητικός ! Ο δε εντεταλμένος γραμματεύς και πρωτοπρεσβύτερος της Μητροπόλεως Ρόδου και συντοπίτης του Κρητικός είπε σε Ιερείς «βάλτε δυο όρχ……ς, στις γυναίκες αρκεί να γραφτούν αντρικά ονόματα μεταξύ σοβαρού και κρητικού αστείου».

Προσέξτε, τίποτα δεν είναι ανυπόστατο όσα γράφονται.

Μάλιστα για να φοβηθούν και να αναδιπλωθούν ή να συμμορφωθούν στις απαράδεκτες και μονομερείς αποφάσεις που μόνο διχόνοια προκαλούν στους Ιερείς, τους απειλούν οι παρατρεχάμενοι του, έμμεσα, αν σας αρέσει ο Δεσπότης και οι εντολές του καλώς, αλλιώς παραιτηθείτε !!!

Από που θα παραιτηθούν οι ντόπιοι Ιερείς ; Που δεν προξένησαν, δεν προκάλεσαν, δεν δεν δεν … από τον τόπο τους ; Από τις ενορίες που βρήκες ως ξενόφερτος και σε τοποθέτησε ο πατριάρχης με τις μεθοδευμένες ομόφωνες ψηφοφορίες που ακόμα και οι ίδιοι οι Συνοδικοί δεν γνωρίζουν ούτε φατσικά τους προτεινόμενους και εψηφισμένους ;;; !!!

Υπήρχαν και υπάρχουν διαμάντια Αρχιμανδρίτες μα πραγματικά διαμάντια και φιλομόναχοι, στην Ρόδο και γενικά στα Δωδεκάνησα που άξιζαν και αξίζουν να ανέλθουν στον βαθμό της Αρχιεροσύνης.

Αναξιοκρατία σε όλο της το μεγαλείο.

Πέρασαν αυτά ήρθαν άλλα !

Με κόντρες, με υποψίες, με ρουφιανιές, να έχει παντού σε κάθε πόστο και έναν τέτοιον για να μαθαίνει, για να ποιμαίνει ανάλογα. Έτσι νομίζει ότι διοικεί.

Ο Στρατιωτικός Ιερέας της 95 ΑΔΤΕ, κατέχει ενοριακή θέση και προϊσταμένου στον Άγιο Ιωάννη πόλεως Ρόδου κύριοι, τον καλύπτει παρανόμως, στερώντας άλλου ιερέα τοποθέτηση και ας μην πει ότι δεν έχει ιερείς ή ελλείψεως ιερέων, τοποθέτησε τον συγκεκριμένο εκεί.

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα σε ενορία χωριού της Νότιας Ρόδου για οικονομικό σκάνδαλο ;

Άλλοι ιερείς υβρίζονται και δεν μιλάνε, έγγαμοι, που να πάμε λέμε; Τι θα κάνουμε ; Σιωπή ; Οικογενειάρχες και με ήθος και με μόρφωση. Άλλοι εναντιώνονται και τους έχει στη μπούκα του κανονιού, άλλους δεν τους θέλει καν, ούτε εκείνοι τον υπολογίζουν και κρατάνε αποστάσεις.

Η Ρόδος δεν έχει πνευματικό πατέρα. Έχει πατριό κύριοι αναγνώστες! Δεν έχει πνευματικό ανάστημα. Έχει έναν εγκάθετο επίσκοπο !

Ας μην υπήρχε ο μισθός του κράτους και θα σας έλεγα αν υπήρχαν ανοιχτές ενορίες σε κάθε περιοχή και χωριό ….

Αρκετά με τα φερέφωνα που μόνο αυτούς ακούει και με την χλιδή παντού διοικείς πολυέλεε!

Περαστικός είσαι Κύριλλε, όπως όλοι. Αγάπη μηδέν στους πατέρες, δεν υπολογίζεις κανέναν, τι έργο έκανες στη Ρόδο εσύ; Τις δήθεν υμνολογίες – μαντινάδες που άλλαξες τα καθιερωμένα από επιφανείς πατέρες φυλλάδες (Παρακλητικούς κανόνες κλπ) ; Ας μην σε μηδενίσουμε σε αυτά και μάθε ποιος είναι ο ρόλος σου και ρόλος όλων.

Το πατριαρχείο “αγρόν ηγόρασε” ! Ανήκουν τα Δωδεκάνησα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ή όχι ; Πότε σας είδαν τα Δωδεκάνησα ή κάποιον Έξαρχο να μεριμνήσει να επισκεφτεί τα νησιά ; Κάποτε ! Ότι σας πουν και μεταφέρουν οι επιχώριοι μητροπολίτες και που δεν αντικατοπτρίζουν τα τεκτενόμενα πουθενά.

Τον αράπη και αν το πλένεις το σαπούνι σου χαλάς, μα δεν θα χαλάσει ποτέ το σαπούνι, η σκάφη είναι χαλασμένη….. Από το κεφάλι βρωμά το ψάρι.

Και έπεται η συνέχεια…..΄΄

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Μιχαήλ Κρητικού

Πολλές είναι οι ερωτήσεις που θα ήθελα να κάνω σ'αυτόν που έγραψε όλα αυτά.
Το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι δεν φοράει παντελόνια ή και άν τα φοράει δεν ξέρει να τα τιμά.
Ποιός τον έδωσε το λόγο?? Μήπως κάποιος παπάς??? Γιατί μιλάει με τόση άνεση και βεβαιότητα για τα τόσα θέματα που αφορούν την Εκκλησία της Ρόδου.
Τόση χολή?τόση κακία? Που είναι ο Χριστός??? Ή αχαριστία και έλλειψη σεβασμού στο Πρόσωπο Ενός Ιεραρχου Είναι Ότι χειρότερο και μάλιστα για τον Σεπτώ μας Ποιμενάρχη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ Κύριλλο , Αυτός που Σποβτην αρχή που ήρθε στο Νησί μας έγινε ένα με όλους μας, που ενδιαφέρθηκε και ενδιαφέρετε για όλες τις ενορίες και τα Μοναστήρια, που έχει την πόρτα Του ανεκτή σε όλους και το Κυριότερο δεν έχει ποτέ του κρατούμενα για κανένα ακόμα και γι'αυτούς που τον κατηγορούν , ως πνευματικός πατέρας στέκεται στο πλευρό σε όποιον το έχει ανάγκη και του το ζητήσει.
Αν έκανε όλα αυτά που του πρωσαψατε να είστε βέβαιος ότι θα γνωρίζατε πρώτος γιατί δεν θα είχατε καμία θέση μέσα στην Μητρόπολη Ρόδου και θα ψάχνατε άλλη Μητρόπολη να σας δεκτή.
Τελικά η πολύ καλοσύνη βλάπτει πολύ.
Αυτό που πρέπει να καταλάβουν κάποιοι που είναι κρυμμένοι πίσω από το δάκτυλο τους ( Και τους γνωρίσουμε δυστυχώς) και ίσως φοράνε και ράσα πως δεν τους τιμά αυτό που κάνουν για πολλούς λόγους που τελικά τους αγνοούν ακόμα και το ότι φοράνε ράσο το οφείλουν στον Επίσκοπο τους και άν έχουν μια ενορία δεν τους δόθηκε προίκα , είναι εκεί γιατί το θέλει ο Μητροπολίτης και εξ ονόματος Του μπορούν να στέκονται μπροστά από την Αγία Τράπεζα.
Ας σκεφτούν και τους Πνευματικούς νόμους που τελικά απο αυτούς δεν ξεφύγει κανένας μας.
Τέλος για τον πατέρα που αναφέρεστε ως παρατρεχάμενο.... Δεν μπορείτε να φτάσετε ούτε στο μικρό του δάκτυλο, στην μόρφωση στην παιδεία στην αγάπη που δείχνει σε όλους και κυρίως στην διακονία του στα γραφεία της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
* θα ήθελα πολύ να έγραφες το όνομα σου να ξέραμε ποιος ή ποιοί είστε *
Π. Μιχαήλ Κρητικού
Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου Παλαιάς Πόλεως Ρόδου

2
Ιεροδιάκονος

Και εδώ στην Νίσυρο το ίδιο ισχύει!!
Ο αρχιμ του οικουμενικού Πατριαρχείου λύνει και δένει!!
Εφημέριος μικρής ενορίας έδωσε ονόματα για νέα μέλη σε εκκλησιαστικό συμβούλιο και τα απέρριψε για να μπουν δικοί του!!!