ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΕΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ : Μπήκαν από σήμερα στους λογαριασμούς τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ (ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου, προνοιακά επιδόματα). Διαβάστε για κοινωνικό μέρισμα, ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία.

ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ : Η παράταση αποσκοπεί: στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων, στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών ασύλου.

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ : Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/ης συζύγου: 1 μόριο ανά πλήρη μήνα
Αναπηρία ωφελουμένου σε ποσοστό 50% και άνω: 15 μόρια
Ηλικία 18 έως 29 ετών:15 μόρια

30 έως 44 ετών: 25 μόρια
45 έως 54 ετών: 35 μόρια
55 ετών και άνω: 45 μόρια

ΟΑΕΔ – Κοινωφελής εργασία παράταση

Αριθμός ανηλίκων τέκνων: 10 μόρια για κάθε ανήλικο τέκνο

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ : Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω: 10 μόρια

Δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ): 35 μόρια

Ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση δράσεις της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020: 20 μόρια

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ : Κριτήρια και δικαιούχοι

Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να «κλειδώσει» το ποσό που θα µοιραστεί τον ∆εκέµβριο από το υπερπλεόνασµα της εκτέλεση του φετινού προϋπολογισµού στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος.

Το ποσό θα προκύψει από την υπέρβαση που προβλέπεται από τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασµα 3,5% του ΑΕΠ και εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί κατόπιν των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» από το υπερπλεόνασμα να χορηγείται σε σταθερή βάση, κάθε Δεκέμβριο. Η πιθανότερη ημερομηνία για την καταβολή του θεωρείται το διάστημα 16 – 20 Δεκεμβρίου.

Τα ποσά αναμένεται να κυμανθούν ανάμεσα στα 250 με 1.000 ευρώ ανάλογα τα εισοδήματα των δικαιούχων.

Κοινωνικό μέρισμα – Στις κυβερνητικές προθέσεις, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες είναι να δοθεί:

— Στους χαμηλοσυνταξιούχους

— Στους κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους, χαμηλόμισθους, δικαιούχους του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης.

— Πιθανά στους παραπάνω να προστεθούν και ορισμένες άλλες κατηγορίες πολιτών.

Επίδομα ενοικίου (στέγασης) 2019 – Η πληρωμή της δόσης Οκτωβρίου 2019

Η πληρωμή μηνός Οκτωβρίου 2019 για επίδομα ενοικίου δοση στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής, σύμφωνα με την κυα του επιδόματος ενοικίου (στέγασης)

Σήμερα 24 Οκτωβρίου η πληρωμή. Νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές για ΚΕΑ , επίδομα ενοικίου και προνοιακά επιδόματα.

Νωρίτερα λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου πληρώνει ο ΟΠΕΚΑ όλα τα επιδόματα και τις παροχές.

Τσαντίρης Νίκος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.