Νέος πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας ο αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς

Η απόφαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας υπεγράφη προχθές και απεστάλη στην Ιερά Σύνοδο για έγκριση.

Ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Φίλιππος είναι πλέον ο νέος πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, μετά και την ενθρόνιση του Θεόκλητου σε Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων.

Χειροτονήθηκε πριν 19 χρόνια στο Περιστέρι και από το 2007 βρίσκεται στην Καλαμάτα καθώς διακονεί στην Ι. Μ. Μεσσηνίας, προσφέροντας παράλληλα σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Έλαβε την εγκύκλιο παιδεία στη Νίκαια του Πειραιά και συνέχισε στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Αθηνών, στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2013 εισήχθη στο Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ηθική Φιλοσοφία» από το οποίον έλαβε τον τίτλο Master με Βαθμό «Άριστα».

Ο λόγος γίνεται για τον Αρχιμανδρίτη Φίλιππο – κατά κόσμον Απόστολο – Χαμαργιά, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 από πατέρα Πειραϊκής και μητέρα Μεσσηνιακής καταγωγής. Από το 2007 διακονεί στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και έχει τοποθετηθεί ως Προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλαμάτας, Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και Υπεύθυνος του Φιλανθρωπικού Έργου.

Ποιος είναι ο νεός πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μεσσηνίας Φίλιππος Χαμαργιάς Ποιος είναι ο νεός πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μεσσηνίας Φίλιππος Χαμαργιάς Ποιος είναι ο νεός πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μεσσηνίας Φίλιππος Χαμαργιάς Ποιος είναι ο νεός πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μεσσηνίας Φίλιππος Χαμαργιάς

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.