Ο Μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Μητροπόλεως και υπεύθυνον της μεγάλης επαρχίας GRANGE BANDUNDU Αρχιμ. Γεράσιμο Belesi και τον Αντιπρύτανη του Ορθόδοξου Πανεπιστημίου στο Κογκό κ. Θεόδωρο Fumuzanza, επήγαν στο εσωτερικόν του Κονγκό, 700 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Κινσάσα, στην πόλη IDIOFA, όπου ξεκίνησε να δημιουργείται μεγάλο ιεραποστολικό κέντρο.

Σ’ αυτό κτίζεται ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρθενομάρτυρος Παρασκευής.

Την οικονομική δαπάνη του Ναού ανέλαβε ευσεβής οικογενεία από την Θεσσαλονίκη.

Η Idiofa είναι βασικός κόμβος στην περιοχή. Δι’αυτής διέρχονται διά να μεταβούν στο κεντρικό Κογκό.

Οι δρόμοι όμως λόγω των πολλών βροχών έχουν χαλάσει. Έτσι το ταξίδι ήταν δύσκολο και διήρκησε μέχρι να φθάσουν δύο ημέρες.

Οι ιθαγενείς, οι κατηχούμενοι και οι πιστοί υπεδέχθησαν με μεγάλη χαρά τον Μητροπολίτη και την συνοδεία του, με τραγούδια και χορούς.

Ο Σεβασμιώτατος Κινσάσας τους ομίλησε κατηχητικά μεταφέροντας και την αγάπη και τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου. Εν συνεχεία συναντήθηκε με τις επιτροπές της ενορίας.

Επιθεώρησε το κτίσιμο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής και συσκέφθηκε με τον μηχανικό-εργολάβο για την συνέχιση των εργασιών.

Συζήτησαν τις δυσκολίες και τα προβλήματα που συναντούν και εδόθησαν λύσεις.

Την επαύριο μετέβησαν στο χωριό Kikwit- Bundi, το οποίο απέχει 170 χιλιόμετρα από την Idiofa, και παρέδωσαν εις το σχολείο της ενορίας « Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας και άγιος Ελευθέριος» δύο ραπτομηχανές για την εκπαίδευση των μαθητών. Το σχολείο αυτό καθώς και ο Ιερός Ναός του χωριού εκτίσθησαν με δωρεά του ιεραποστολικού Συλλόγου «Άγιος Οικουμένιος»Τρικάλων.

Το σχολείο εκτός του κλασικού τμήματος έχει δύο πρακτικά τμήματα: κοπτικής ραπτικής και οικοδομών.

Οι μαθητές χάρηκαν και την χαρά τους την εκδήλωσαν με τραγούδια και ευχαριστίες.

Ο Μητροπολίτης με την συνοδεία του εδέχθησαν τις επιτροπές του χωριού και της ενορίας, των νέων, των γυναικών, των ανδρών και των διδασκάλων από τις οποίες ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και εδόθησαν λύσεις.

Ακολούθως συναντήθηκαν με εκπροσώπους εταιρείας δημιουργίας γεωτρήσεων και μετά συζήτηση αποφασίσθηκε να αναλάβει η εταιρεία αυτήν την δημιουργία γεωτρήσεως, δεξαμενής, δίκτυο μεταφοράς νερού σε διάφορα σημεία του χωριού για την υδροδότηση του χωριού.

Την οικονομική δαπάνη ανέλαβε να την καλύψει ο Ιεραποστολικός Σύνδεσμος «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» Θεσσαλονίκης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.