Με την ευκαιρία του εορτασμού του Μήνα της Ευρώπης, την Κυριακή 30η Μαΐου ε.έ. το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Τύνιδος (Centre Culturel Grec) και το Ρουμανικό Κέντρο Πολιτισμού και Επιστημών Τύνιδος (Centre de Culture et de Science de la Roumanie à Tunis), πραγματοποίησαν από κοινού εκδήλωση με θέμα: " Η πολυγλωσσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τυνησία, εκπρόσωπος της πολυγλωσσίας στην Αφρική. - Η Ρουμανία και η Ελλάδα μιλούν για ευρωπαϊκές αξίες " / "Le Multilinguisme dans l'Union Européenne, Tunisie, le pays porte-parole du multilinguisme en Afrique La Roumanie et la Grèce parlent des valeurs européennes".

Η εκδήλωση αυτή, έλαβε χώρο στους κήπους της Ελληνικής Κοινότητος Τυνησίας, μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Καρθαγένης κ. Μελετίου, της Προξένου κας Σοφίας Κανταρά, της Προξένου της Ρουμανίας κ. Maria Alexa Nica και του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος κ. Ιωάννου Δύντσικου.

Την από κοινού επιτυχημένη εκδήλωση των δύο Πολιτιστικών Κέντρων, προετοίμασαν και συντόνισαν οι Διευθύντριες κα Σοφία Αργυροπούλου και κα Lia Faur με την συμμετοχή Ελλήνων, Ρουμάνων και Τυνήσιων μαθητών.

Κατά την έναρξη, διαβάστηκαν χαιρετισμοί των δύο Πρέσβεων, Ελλάδος κ. Ευαγγέλου Τσαούση και Ρουμανίας κ. Dan Stoenscu.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία μέσα από τις παρουσιάσεις των μαθητών, να διαπιστώσουν τα κοινά σημεία που ενώνουν τις δύο χώρες, ιστορικά αλλά και γλωσσικά, αλλά και τη χαρά να μοιράζονται τα αγαθά του πολιτισμού με την φιλόξενη χώρα της Τυνησίας.

Επίσης, το πρόγραμμα περιείχε ομιλίες για την Ευρώπη του σήμερα, την ενότητα στην πολυμορφία, στην προώθηση της γλωσσικής πολυμορφίας, τις αξίες της Ε.Ε., τον κοινό μας μεσογειακό πολιτισμό και έκλεισε με εκπαιδευτικά παιχνίδια που τόνισαν την ομορφιά των γλωσσών.

Μετά τη λήξη της εκδηλώσεως, οι κυρίες της Ελληνικής Κοινότητος προσέφεραν παραδοσιακά εδέσματα προς όλους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.