Ένας ξεχωριστός επιτάφιος που έφερε πάνω του μηνύματα για σύγχρονα προβλήματα της ανθρωπότητας στολίστηκε φέτος στο Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Μετά από προετοιμασία δύο μηνών, το κουβούκλιο του επιταφίου είχε πάνω του κεντημένες περισσότερες από εκατό χιλιάδες χάντρες και αποτύπωνε “τα ειδεχθή και αποτρόπαια εγκλήματα κατά του Θεού και του αγαπημένου του πλάσματος, του ανθρώπου” όπως λέει ο ηγούμενος της Μονής του Αγίου Παντελεήμονα. Ανάμεσα στις εικόνες που αποτυπώθηκαν ήταν και τα τρία κορίτσια από την Πάτρα – η Τζωρτζίνα, η Μαλένα και η Ίριδα – που πέθαναν σε διάστημα λίγων χρόνων.

Ο ηγούμενος που στόλισε τον Επιτάφιο με φωτογραφία των τριών παιδιών από την Πάτρα μίλησε στο T-Live με την Τατιάνα Στεφανίδου.

“Τα παιδιά έχουν πραγματικά πάρα πολλά να πουν στον Θεό, εάν τα αφήσουμε… Αν τα αφήσουμε ελεύθερα να εκφραστούν και να μιλήσουν και τους δείξουμε λίγη αγάπη. Δυστυχώς τα παιδιά έχουν μάθει να λένε πράγματα, γενοκτονίες, αδικίες, όλα αυτά που έγιναν φέτος και αποτυπώσαμε στον Επιτάφιο μας.

Κάθε χρόνο η Μονή μας προσπαθεί να στείλει ένα θεολογικό μήνυμα, γιατί κακά τα ψέματα ο κόσμος έχει συνηθίσει το Πάσχα να μην το βιώνει. Θα πάει για πέντε λεπτά στην Ανάσταση με τη λαμπάδα, γρήγορα να δει τον επιτάφιο, αλλά πολλές φορές δεν παίρνει τα κατάλληλα εφόδια, δεν βιώνει το Πάσχα. Φέτος θέλαμε να στείλουμε το μήνυμα ότι τα παιδιά όλου του κόσμου – συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών στην Πάτρα – θέλουν να εκφράσουν ένα μεγάλο παράπονο προς τον Θεό…” εξομολογήθηκε ο ιερέας και συγκίνησε με τα λόγια του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.