Μετά τις διαστάσεις που πήρε, το επεισόδιο που δημιουργήθηκε το πρωί στο Λιδωρίκι Φωκίδας και στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, με πρωταγωνιστή τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Φωκίδας, γέροντα Μουλατσιώτη, ο ιερέας Δημήτριος Ζαχαρόπουλος, ζητάει με επιστολή του δημόσια συγνώμη, τόσο από τον Μητροπολίτη Φωκίδας όσο και από τον Πρωτοσύγκελο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάτοικοι της περιοχής αποδοκίμασαν τον γέροντα Μουλατσιώτη, όταν ενημερώθηκαν από τον ιερέα, ότι ο Πρωτοσύγκελος του είχε κάνει παρατήρηση για την καθαριότητα της Αγίας Τράπεζας και για τα ράσα που φορούσε.

Παρόλο που στο περιστατικό δεν ήταν κανείς μπροστά, ο πατήρ Δημήτριος, φανερά ενοχλημένος, διέκοψε τη Θεία Λειτουργία και διηγήθηκε στους πιστούς τι είχε συμβεί λίγη ώρα νωρίτερα.

Συνδεθείτε στην κοινότητα ενημέρωσης του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο Viber
Ο ιερέας και οι πιστοί βγήκαν από τον ναό και αποδοκίμασαν τον γέροντα Μουλατσιώτη, ο οποίος αποχώρησε.

Σεβασμιώτατε,

Αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη για την συμπεριφορά μου, κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας, στον πανηγυρίζοντα, σήμερα 29-4-2022, Ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής, της ενορίας μου στο Λιδορίκι Φωκίδος, πρωτίστως από εσάς, τον Μητροπολίτη και Ποιμενάρχη μας, Άγιο Φωκίδος κ. Θεόκτιστο, καθώς και από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως μας π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, αλλά και από τους πιστούς, για τον σκανδαλισμό που τους προκάλεσα με την ατυχή συμπεριφορά μου.

Συναισθανόμενος, ότι η αντίδραση μου, στις αδελφικές συμβουλές του π. Νεκταρίου, ήταν αμετροεπής, προβαίνω στην παρούσα έγγραφη δημόσια δήλωση συγνώμης, ευελπιστώντας ότι η πατρική Αγάπη Υμών, θα την συγχωρήσει, σύμφωνα και με το «Συγχωρήσωμεν πάντα τῇ Ἀναστάσει καί οὕτω βοήσωμεν: Χριστός ἀνέστη ἐκ νεκρῶν». Ευχαριστώ, επίσης, τον π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, για την αγάπη και ανεξικακία, υποσχόμενος ότι θα εφαρμόσω τις αδελφικές συμβουλές του.

Εξαιτούμενος τας Αγίας και θεοπειθείς ευχάς σας, ασπάζομαι την Αγία Δεξιά σας .

Π. Δημήτριος Ζαχαρόπουλος

Εφημέριος Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής

Λιδωρικίου

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.