Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος ορίστηκε ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός κατά το Μεγάλο Σάββατο στα Ιεροσόλυμα.

Η απόφαση ελήφθη από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο η οποία συνεδρίασε την Τρίτη.

Σύμφωνα με αυτή ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων θα έχει την τιμή να ταξιδέψει και να εκπροσωπήσει την Ελλαδική Εκκλησία σε μία από τις κορυφαίες στιγμές της Ορθοδοξίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ακόμη την ανάληψη δράσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ειδικότερα, η ΔΙΣ, η οποία συνήλθε υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, αποφάσισε την αποστολή σχετικής εγκυκλίου προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και ανέθεσε στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος τη διοργάνωση σχετικού Επιστημονικού Συνεδρίου κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του προσεχούς Δεκεμβρίου.

Μεταξύ άλλων, η ΔΙΣ ενημερώθηκε από τον επίσκοπο Τανάγρας Απόστολο, διευθυντή του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, ότι το Γραφείο, ανταποκρινόμενο στην Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, που είχε ως στόχο την ενίσχυση της παρουσίας του ελληνικού πολιτισμού σε όλες τις ηπείρους και την ανάδειξη της συμβολής του στη διαμόρφωση του οικουμενικού πολιτισμού, κατέθεσε σχετική πρόταση σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατόπιν της αποδοχής της εν λόγω πρότασης από το ΙΚΥ, το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες καθίσταται Κέντρο Έρευνας, όσον αφορά στον ρόλο του στο πολυπολιτισμικό και πολυθρησκευτικό περιβάλλον της Ευρώπης, ως και επιστημονικός εταίρος μεταξύ μελών ΔΕΠ ελληνικών ΑΕΙ και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ή φορέων ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.