Συγκλονίζουν τα όσα ακούστηκαν δια στόματος Υπουργού Παιδείας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Βουλή και αφορούν τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης. Οι αναφορές τέτοιου είδους περιστατικών, διευκολύνονται πλέον, κατά την κ. Μιχαηλίδου, από την διδασκαλία του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Ενημέρωση η Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλεύτρια του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ανέφερε ότι χθες ήταν μια πολύ κακή μέρα για όσους «με ψέματα επιχείρησαν να σπείρουν παραπληροφόρηση, να αλλοιώσουν τις πραγματικότητες, να δώσουν ψευδή επιχειρήματα, είτε με πολιτικές σκοπιμότητες για να συσπειρώσουν κάποιους ανθρώπους οι οποίοι εκφράζουν απόψεις με έντονο τρόπο χωρίς να μελετούν, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο».

Η Βουλεύτρια του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε και στον «πόλεμο» που δέχθηκε το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, εξαπολύοντας «πυρά» και κατά μελών του Κοινοβουλίου. Παράλληλα, επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Μέσα στις εκκλησίες, λειτούργησαν πυρήνες παραπληροφόρησης. Και τότε η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου ήταν καταλυτική για να σταματήσει όλη αυτή την παραφιλολογία.»

Η κ. Χαραλαμπίδου τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός πως πλέον, τα παιδιά ανοίγονται και μιλούν.

«Το μάθημα έχει προσφέρει στο να μπορούν τα παιδιά και του Λυκείου, που τώρα το διδάσκονται, να μιλούν πιο ελεύθερα, να ενημερώνονται για απορίες που έχουν.»

Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας, μετά την έναρξη διδασκαλίας του μαθήματος, έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες ενώπιον της Αστυνομίας και του Σπιτιού του Παιδιού. «Τα παιδιά πλέον είναι σε θέση να αναγνωρίσουν κάτι που δεν πρέπει να γίνεται, αλλά και τα παιδιά που είναι στην εφηβεία και είναι στις μεγαλύτερες τάξεις στο Λύκειο, λύνουν απορίες και ζητούν περισσότερες ώρες μαθήματος», εξήγησε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.