Ορθόδοξοι πιστοί από την ευρύτερη περιοχή του Μόντρεαλ συμμετείχαν εφέτος στον Πανορθόδοξο Εσπερινό με αφορμή τον εορτασμό του θριάμβου της Ορθοδοξίας (Κυριακή της Ορθοδοξίας).

Η ακολουθία του Εσπερινού έλαβε χώρα στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα των Αρχαγγέλων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καναδά κ. Σωτηρίου.

Είκοσι (20) Ορθόδοξοι κληρικοί όλων των δικαιοδοσιών -Έλληνες, Αντιοχειανοί, Ρουμάνοι και Ουκρανοί- συμμετείχαν στην ακολουθία. Ανάμεσα στους κληρικούς παρόντες ήταν και οι Θεοφιλέστατοι Eψηφισμένοι Επίσκοποι Κεράμων κ. Νεκτάριος και Ζηνουπόλεως κ. Δημήτριος της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Καναδά.

Εντυπωσιακές και πολύ καλά προετοιμασμένες ήταν οι χορωδίες οι οποίες εκτέλεσαν σε βυζαντινό μέλος, αλλά και σε σλαβονικού τύπου εκκλησιαστικής μουσικής ύμνους, σε ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ουκρανικά, ρουμανικά και αραβικά.

Στην ακολουθία του Εσπερινού συμμετείχαν πολλοί και είχαν την ευκαιρία πιστοί από διαφορετικές δικαιοδοσίες να γίνουν μάρτυρες εκκλησιαστικής ενότητας και μυστηριακής κοινωνίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος απήγγειλε το Σύμβολο της Πίστεως και το Συνοδικό Τόμο της Κυριακής της Ορθοδοξίας καθώς επίσης και το ευαγγελικό ανάγνωσμα σε τρεις γλώσσες -αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά- λίγο πριν κηρύξει τον θείο λόγο με θέμα «Οι χριστιανοί είναι ο εκλεκτός λαός του Θεού -ο νέος Ισραήλ», παρουσία τουλάχιστον τριακοσίων (300) ευλαβών χριστιανών.

Μετά το πέρας της ακολουθίας η Κοινότητα των Αρχαγγέλων προσέφερε πλούσια δεξίωση για όλους που έλαβαν μέρος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.