Φορτηγατζήδες και άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στον Λόφο του Κοινοβουλίου για να ζητήσουν τον τερματισμό του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, και η οικογένειά του εγκατέλειψαν το σπίτι τους στην πρωτεύουσα της χώρας, την Οτάβα, για να μεταβούν σε μια μυστική τοποθεσία, καθώς περίπου 50.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων στη χώρα.

Συγκεκριμένα χιλιάδες φορτηγατζήδες και άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο έξω από το Κοινοβούλιο για να ζητήσουν τον τερματισμό του υποχρεωτικού εμβολιασμού και άλλων περιορισμών στη δημόσια υγεία, σύμφωνα με την Καναδική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Η μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρία, που ονομάστηκε «Freedom Convoy», περιλαμβάνει παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία.

Ορισμένοι μάλιστα έφεραν πινακίδες με επιθετική και γεμάτη αισχρότητες ρητορική που απευθυνόταν κυρίως στον Καναδό πρωθυπουργό, ανέφερε η εφημερίδα The Globe and Mail.

Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός για πιθανά περιστατικά βίας, καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν το χώρο του κοινοβουλίου, παρά το δριμύ ψύχος.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές επίσης εθεάθησαν να…χορεύουν στο πολεμικό μνημείο στο κέντρο της πόλης, προκαλώντας έντονη αντίδραση στον αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας Γουέιν Ερ και την Καναδή υπουργό Άμυνας Aνίτα Άναντ.

Περίπου 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε ετοιμότητα μέχρι το τέλος της ημέρας, καθώς πολλοί διαδηλωτές έχουν προειδοποιήσει οτι δεν σκοπεύουν να φύγουν απο την Οτάβα, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Δεν υπάρχουν προς το παρόν επίσημα στοιχεία για το μέγεθος του πλήθους που συγκεντρώθηκε.

Την Παρασκευή, ο Τριντό είχε δηλώσει στα ΜΜΕ ότι ανησυχεί πως η διαμαρτυρία θα λάβει βίαιη τροπή. Πρόσθεσε όμως οτι το «κονβόι» αντιπροσωπεύει μια «μικρή περιθωριακή μειοψηφία» που «δεν εκπροσωπεί τις απόψεις των Καναδών».

Ο Καναδός πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει νωρίτερα οτι τίθεται σε αυτοαπομόνωση, καθώς ένα από τα παιδιά του βρέθηκε θετικό στην COVID-19. Σε συνέντευξή του στο Canadian Press είχε πει ότι αισθάνεται καλά και δεν έχει συμπτώματα. Τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε ήταν όλα αρνητικά.

Ο Τριντό αποκάλυψε με ένα tweet την Πέμπτη ότι βρισκόταν σε απομόνωση για πέντε ημέρες αφού έμαθε το βράδυ την Τετάρτης οτι μολύνθηκε ένα απο τα παιδιά του. Εργάζεται οπως είχε πει από το σπίτι, παρακολουθώντας ένα ψηφιακό συνέδριο των Φιλελεύθερων σήμερα. Η Βουλή των Κοινοτήτων θα ξαναρχίσει τις εργασίες της αύριο Δευτέρα, μετά από ένα διάλειμμα έξι εβδομάδων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.