ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Περισσότεροι από 300.000 επισκέπτες κυρίως Βούλγαροι επισκέφθηκαν την Σιδηρά Εκκλησία του Αγίου Στεφάνου από τη στιγμή που άνοιξε ξανά 2 χρόνια πριν στην Κωνσταντινούπολη.

Η Σιδηρά Εκκλησία επίσης φιλοξένησε αρκετές εκδηλώσεις τα τελευταία δυο χρόνια.

Συγκεκριμένα φιλοξενήθηκαν 8 συναυλίες 6 εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής.

Οι μισοί από τους τουρίστες προ΄σρχονται από τη Βουλγαρία.

Η Σιδηρά Εκκλησία του Αγίου Στεφάνου στην Κωνσταντινούπολη . Η ιστορία του συγκεκριμένου Ναού είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακή. Πρόκειται για έναν προκατασκευασμένο ναό ο οποίος φτιάχτηκε από σίδερο (σε 500 κομμάτια) στη Βιέννη και μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τον Δούναβη.

Ο ναός χτίστηκε χάρη στον Βούλγαρο Στέφανο Βογορίδη (ανώτατο αξιωματούχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας). Μάλιστα στην αυλή του Ναού έχουν ενταφιαστεί τα λείψανα διάσημων Βουλγάρων.

Να σημειωθεί πως η Εκκλησία άνοιξε ξανά στις 7 Ιανουαρίου 2018 σε τελετή όπου παρευρέθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν και ο Βούλγαρος ομόλογός του.

Τέλος η Βουλγαρική Εξαρχία (βουλγαρικά: Българска екзархия, προφέρεται Bâlgarska ekzarkhia) συστήθηκε ως αυτόνομη Ορθόδοξη Εκκλησία με σουλτανικό φιρμάνι, κατά παράβαση των χριστιανικών διατάξεων και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στις 28 Φεβρουαρίου (γρηγ. ημερ.) / 12 Μαρτίου 1870, έχοντας ως έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.