Με τη χάρη και τη βοήθεια του Τριαδικού Θεού προετοιμάζεται η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών να τιμήση τη μνήμη της αγίας, ενδόξου παρθενομάρτυρος Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος στο Ιερό Προσκύνημα, το οποίο ευρίσκεται στην περιοχήν του μαρτυρίου της.

Σήμερα, Τρίτη 21η Ιουλίου και ώρα 19.00, θα τελεσθή Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, ενώ περί ώραν 23.00 Ιερά Αγρυπνία.

Αύριο, Τετάρτη 22α Ιουλίου και ώρα 07.00 θα τελεσθή ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στις Ιερές Ακολουθίες, παρουσία και συμμετοχή του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, θα προεξάρχη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί να προσέλθουν αφ’ ενός μετά της προσηκούσης αιδούς και ευλαβείας, αφ’ ετέρου τηρούντες τα προβλεπόμενα υπό των αρμοδίων φορέων μέτρα.

Ο συγκλονιστικός βίος, η ομολογία πίστεως, ο ειδωλολάτρης και σκληρόκαρδος πατέρας της, το μαρτύριο, ο σχισμένος βράχος που δέχτηκε το μαρτυρικό σώμα, τα θαύματα, το Απολυτίκιο και τα Μεγαλυνάρια της Αγίας Παρθενομάρτυρος Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.

Γιορτή σήμερα: Αγία Μαρκέλλα η Παρθενομάρτυς.

Kαν αγνοώμεν πάντες ημείς Μαρκέλλα,
Αθλήσεως σης, Χριστός οίδε τον τρόπον.

Ήχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
Τῆς ἁγνείας τὸ ρόδον καὶ τῆς Χίου τὸ βλάστημα, τὴν Ἁγίαν Μαρκέλλαν ἐν ὠδαὶς εὐφημήσωμεν τμηθεῖσα γὰρ χειρὶ τὴ πατρική, ὡς φύλαξ ἐντολῶν τῶν τοῦ Χριστοῦ, ρώσιν νέμει καὶ κινδύνων ἀπαλλαγήν, τοὶς πρὸς αὐτὴν κραυγάζουσι, δόξα τῷ δεδοκότι σοὶ ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ θαυμαστώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργούντι διὰ σου, πάσιν ἰάματα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.