Τα στατιστικά δεδομένα που προκύπτουν από τις βαθμολογίες των υποψηφίων

Σήμερα, Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, μόλις λίγα λεπτά πριν τη 13:00, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2022, δηλαδή οι βαθμολογίες όλων των μαθημάτων των περίπου 100.000 υποψηφίων που είχαν κάνει αίτηση συμμετοχής στις Πανελλήνιες 2022. Οι καταστάσεις με τους βαθμούς αναρτήθηκαν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας και περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα. Δείτε εδώ τη βαθμολογία σας.

Σειρά παίρνει τώρα η αγωνία για το πού θα φτάσουν φέτος οι βάσεις εισαγωγής των σχολών στις οποίες επιθυμούν να εισαχθούν οι υποψήφιοι, ο υπολογισμός των μορίων και ο υπολογισμός των συντελεστών βαρύτητας.

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε σήμερα (28/06) σχετική ανακοίνωση για την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στα λύκεια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, όλης της χώρας και τους υπόλοιπους τρόπους γνωστοποίησης των βαθμολογιών. Σε αυτή περιλαμβάνονται και στατιστικά στοιχεία, για το πόσοι ήταν οι υποψήφιοι, τις επιδόσεις τους, αλλά και οδηγός για το πώς θα υπολογίσουν τα μόρια, έτσι ώστε να συμπληρώσουν κατάλληλα το μηχανογραφικό.

Συμπεράσματα ανά επιστημονικό πεδίο:

1ο πεδίο (ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών): Στη Γλώσσα οι επιδόσεις των υποψηφίων δεν είχαν μεγάλες αποκλίσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά ενώ στα Λατινικά πτώση υπήρξε στα ποσοστά των πολύ υψηλών βαθμολογιών σε σύγκριση με την Κοινωνιολογία. Στα Αρχαία Ελληνικά μόλις το 5,7 % είναι πάνω από 17 και στο μάθημα της Ιστορίας τα δεδομένα δεν είχαν σημαντικές αλλαγές. Αναμένεται να υπάρξει πτώση των βάσεων στις μεσαίες σχολές ενώ δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα οι υψηλόβαθμες όπως οι Νομικές σχολές και τα τμήματα Ψυχολογίας.

2ο πεδίο (θετικών και τεχνολογικών επιστημών): Το 55 % των βαθμών στο μάθημα της Γλώσσας συγκεντρώνεται στις μεσαίες βαθμολογίες από 13 έως 17. Στα Μαθηματικά όπως ήταν αναμενόμενο μείωση έχουμε στις βαθμολογίες πάνω από 17 σε σχέση με την περσινή χρονιά. Στη Φυσική και τη Χημεία οι επιδόσεις των μαθητών δεν σημείωσαν ιδιαίτερες αλλαγές. Πιθανόν είναι να δούμε πτώση των βάσεων κυρίως στις μεσαίες σχολές.

3ο πεδίο (επιστημών υγείας και ζωής): Και σε αυτό το επιστημονικό πεδίο το μάθημα της Γλώσσας δεν έχει μεγάλες αποκλίσεις με την προηγούμενη χρονιά ενώ στη Βιολογία υπήρξε αλλαγή προς τα κάτω στις βαθμολογίες πάνω από 18, όπως ακριβώς συνέβη και στο μάθημα της Φυσικής, με το 13% να βρίσκεται σε αυτά τα επίπεδα και με το 50% να είναι κάτω από τη βάση. Στη Χημεία το 37% των βαθμών είναι κάτω από το 10, ενώ το 24% βρίσκεται στα υψηλά βαθμολογικά επίπεδα (17 και άνω).Η πτωτική τάση των βάσεων θα κάνει την εμφάνισή της και σε αυτό το πεδίο.

4ο πεδίο (επιστημών οικονομίας και πληροφορικής): Στα Μαθηματικά τα οποία και δυσκόλεψαν περισσότερο τους υποψηφίους το ποσοστό κάτω από τη βάση αγγίζει το 73%. Ελάχιστες διαφορές προκύπτουν στα μαθήματα της Οικονομίας και της Πληροφορικής με μια μικρή μείωση να παρουσιάζεται στους βαθμούς από 17 έως 20. Στη Γλώσσα τα στατιστικά είναι παρόμοια με αυτά του 2021. Αναμένεται να σημειωθεί σημαντική πτώση των βάσεων εξαιτίας των πολύ χαμηλών βαθμολογιών στα Μαθηματικά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.