Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο έχουμε 56 Τμήματα με 12.737 προσφερόμενες θέσεις εισακτέων. Το 30% από αυτούς τους εισακτέους είναι στα τμήματα Οικονομικών Επιστημών!

Τα Οικονομικά Τμήματα του 4ου Επιστημονικού Πεδίου
Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο έχουμε 56 Τμήματα με 12.737 προσφερόμενες θέσεις εισακτέων. Το 30% από αυτούς τους εισακτέους είναι στα τμήματα Οικονομικών Επιστημών!

Οικονομικά Τμήματα του 4ου Επιστημονικού Πεδίου
Οικονομικών Επιστημών (14 Τμήματα 3.705 θέσεις εισακτέων)
Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΔΕ), Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών (11 Τμήματα, 2.955 θέσεις εισακτέων)
Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (10Τμήματα, 2.234 θέσεις εισακτέων)
Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (6 Τμήματα, 1035 θέσεις εισακτέων)
Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (5 Τμήματα, 924 θέσεις εισακτέων)
Ναυτιλιακών Σπουδών (3 Τμήματα, 638 θέσεις εισακτέων)
Marketing (1 Τμήμα, 184 θέσεις εισακτέων)
Τουριστικών Σπουδών (6 Τμήματα, 1062 θέσεις εισακτέων)

Fuel Pass: Στα μέσα της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για το επίδομα βενζίνης – Mεγαλύτερη η επιδότηση
Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την νέα παρέμβαση στα καύσιμα, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και έχει διάρκεια τρεις μήνες, δηλαδή έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώνονται και κυβερνητικούς αξιωματούχους, το μέτρο θα είναι ενισχυμένο σε σχέση με την προηγούμενη παρέμβαση, τόσο σε ότι αφορά τον αριθμό των δικαιούχων, αλλά και τα ποσά που θα λάβουν.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε χθες μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στο fuel pass ότι «εξετάζεται να δοθούν περισσότερα χρήματα και να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια».

Ο δρόμος για ένα πιο γενναίο πακέτο άνοιξε μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, την περασμένη Τετάρτη, που δείχνουν σημαντική υπέρβαση του στόχου για τα φορολογικά έσοδα, τόσο στο 5μηνο (Ιανουαρίου – Μαΐου) του 2002, όσο και για τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, ιδιαίτερα θετική είναι η πρόβλεψη για τους επόμενους μήνες σε ότι αφορά τα έσοδα που θα προκύψουν για τα κρατικά και αυτό διότι η πορεία του τουρισμού δείχνει να είναι θετική.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα συντηρητική, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, η πρόβλεψη που περιέχεται στον προϋπολογισμό, για έσοδα εφέτος που θα αντιστοιχούν στο 80% αυτών του 2019.

Ως εκ τούτου αφήνουν να εννοηθεί ότι θα δημιουργηθεί επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, ώστε να χρηματοδοτηθούν επιπλέον παρεμβάσεις, για την στήριξη της κοινωνίας.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, το περιεχόμενο των μέτρων έχει «κλειδώσει» και απομένουν οι λεπτομέρειες, όπως το ύψος της επιδότησης και τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.