ΕΛΛΑΔΑ-ΝΕΑ: Σήμερα κλείνει η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα. Όλα τα νέα για το επίδομα θέρμανσης και τις πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ – Έως το τέλος Δεκεμβρίου

ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ : Το επίδομα θέρμανσης θα πληρωθεί έως το τέλος του μήνα και μετά τις 15 Ιανουαρίου και έως το τέλος Μαρτίου 2020 θα γίνουν διασταυρώσεις στα στοιχεία των αγορών πετρελαίου θέρμανσης που θα δηλώσουν οι δικαιούχοι.

Το επίδομα θα υπολογιστεί με βάση τις αγορές που πραγματοποιήθηκαν από 15 Οκτωβρίου 2019 έως και 31 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι φέτος το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί στα νοικοκυριά νωρίτερα και στο σύνολό του βάσει εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν από 64 ευρώ έως και 350 ευρώ αναλόγως τη σύνθεση του νοικοκυριού και τα γεωγραφικά κριτήρια (τόπος μόνιμης κατοικίας)

Για να λάβει κάποιος όλο το επίδομα αρκεί να αγοράσει πετρέλαιο αξίας ίσης ή μεγαλύτερης με το διπλάσιο του επιδόματος έως τις 31 Δεκεμβρίου

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Εγκρίνουμε την δέσμευση πίστωσης ύψους ( 10.435.000,00 €) δέκα εκατομμύρια τετρακόσιες τριάντα πέντε χιλιάδες Ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του Προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ειδικός φορέας 1029 – 201. – 0000000 , Λογαριασμός 2390901002- οικ. έτους 2019 για την “ κάλυψη δαπάνης για τη χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της παραγωγής γεωργικών προιόντων και ειδικότερα στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική απόφαση.

«Εγκρίνουμε την δέσμευση πίστωσης ύψους ( 6.450.000,00 €) έξι εκατομμύρια τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες Ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του Προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ειδικός φορέας 1029 – 201. – 0000000 , Λογαριασμός 2390901002- οικ. έτους 2019 για την “ κάλυψη δαπάνης για τη χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της παραγωγής γεωργικών προιόντων και ειδικότερα στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής αμύγδαλων» διαβάζει κανείς στην απόφαση de minimis για τα αμύγδαλα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΣΑ

Στα 215 εκατομμύρια ευρώ διαμορφώνεται το τελικό ποσό θα διατεθεί για το κοινωνικό μέρισμα, από τα 175 εκ ευρώ που είχε ψηφιστεί αρχικά, σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπογράφτηκε τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου για να καλύψει τα περίπου 300.000 νοικοκυριά που θα ευεργετηθούν από το βοήθημα.

Η αύξηση του αρχικού ποσού καλύπτεται από επιπλέον ποσό πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο προέκυψε μετά την επεξεργασία των στοιχείων εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το μήνα Νοέμβριο.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) προχώρησε στη διόρθωση λαθών και παραλείψεων, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των δικαιούχων σε περίπου 307.000. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί 255.674 αιτήσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών και κατόπιν εξέτασης των αιτήσεων που απορρίφθηκαν, αναρτήθηκε πρόσθετο αρχείο δικαιούχων στην ιστοσελίδα του κοινωνικού μερίσματος στο οποίο περιλαμβάνονται:

Δικαιούχοι που είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα 7 έτη.

Δικαιούχοι οι οποίοι στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν είχαν δηλώσει το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών.
Το υπουργείο καλεί τους παραπάνω δικαιούχους να υποβάλουν εκ νέου αίτηση.

Αλαλούμ επικράτησε σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα και τις ενστάσεις που διατύπωσαν οι υποψήφιοι δικαιούχοι.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι διατυπώθηκαν παράπονα και από γονείς με παιδιά ΑμεΑ, των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν από το σύστημα, μολονότι πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2019 : Για το κοινωνικό μέρισμα 2019, δικαιούχοι που είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα 7 έτη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.