ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020 : Η απόφαση αυτή προδιαγράφει και ότι δεν θα γίνουν άλλα μαθήματα φέτος όταν (και αν) ανοίξουν ξανά τα σχολεία της χώρας, παρά μόνο επαναλήψεις. Ωστόσο, το ΙΕΠ αναφέρει στην εισήγησή του ότι σε όσα σχολεία δεν έχει καλυφθεί ούτε η ύλη που έχει επιλεγεί, μπορεί η διδασκαλία της να προχωρήσει με επέκταση του έτους μόνο κατά μία εβδομάδα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020: Τα σενάρια του υπουργείου για την επιστροφή στα σχολεία

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εκπονεί διάφορα σενάρια για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία «με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών».

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη «γίνεται διαχείριση της σχολικής χρονιάς, η οποία δεν θα χαθεί» αλλά και πως «θα προγραμματίσουμε έγκυρα την επόμενη».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020: Όπως εξήγησε η κ. Ζαχαράκη, μιλώντας στο MEGA εφόσον ξανά ανοίξουν τα σχολεία, η χρονιά θα πάρει παράταση, ενώ θα υπάρξει και αναδιοργάνωση της ύλης.

Σχετικά με τις Πανελλήνιες, τόνισε, ότι η ύλη των υποψήφιων εξεταζόμενων «θα είναι ανάλογη με όσα διδάχθηκαν στη φυσική τάξη, έως ότου να κλείσουν τα σχολεία».

Περικοπή της εξεταστέας ύλης έως και 30% στα Μαθηματικά, αλλά και περικοπή 25%-27% σε άλλα μαθήματα που εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις με βάση τις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Την ύλη που περικόπτεται φέτος για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου παρουσιάζουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ», ενώ όπως προκύπτει από τη μελέτη των στοιχείων, από την Ιστορία, την Κοινωνιολογία, τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, τη Χημεία και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΑΑΠΠ) αφαιρούνται όλα τα κεφάλαια που προστέθηκαν και η περικοπή της ύλης τους ξεπερνάει το 30%. Δεν γίνεται καμία αλλαγή, αντίθετα, στην ύλη της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας που από φέτος συνεξετάζονται (με τη δεύτερη να συμμετέχει κατά 15% στη βαθμολογία των υποψηφίων).

Η απόφαση αυτή προδιαγράφει και ότι δεν θα γίνουν άλλα μαθήματα φέτος όταν (και αν) ανοίξουν ξανά τα σχολεία της χώρας, παρά μόνο επαναλήψεις.

Ωστόσο, το ΙΕΠ αναφέρει στην εισήγησή του ότι σε όσα σχολεία δεν έχει καλυφθεί ούτε η ύλη που έχει επιλεγεί, μπορεί η διδασκαλία της να προχωρήσει με επέκταση του έτους μόνο κατά μία εβδομάδα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.