Μέχρι στιγμής στοιχεία, αναμένεται να εξεταστούν συνολικά πάνω από 100.000 υποψήφιοι. Πιο συγκεκριμένα, 82.159 υποψήφιοι από Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις, εκ των οποίων το 80,49% επέλεξε να εξεταστεί με το φετινό σύστημα. Το 9,51% είναι απόφοιτοι προηγούμενων ετών και επέλεξαν να εξεταστούν με το προηγούμενο σύστημα.

Σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων, ενώ το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας και εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται. Ο συνωστισμός πρέπει να αποφεύγεται και να τηρούνται όλοι οι κανόνες ατομικής υγιεινής. Τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά και κατά το χρονικό διάστημα που θα διενεργούνται οι εξετάσεις.

Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια και θα ολοκληρωθούν στις 26/6 και 30/6 αντίστοιχα. Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων από 1 έως και 13 Ιουλίου.

Για όσους θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, δηλαδή το «σύστημα Γαβρόγλου», το οποίο θα ισχύσει για πρώτη φορά φέτος, τα μαθήματα δε θα έχουν συντελεστή βαρύτητας.

Παράλληλα, όσοι ανήκουν στην Ομάδα Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας και όχι των Λατινικών.

Αυξήθηκαν οι υποψήφιοι από ΕΠΑΛ
Μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε φέτος στους υποψηφίους από τα Επαγγελματικά Λύκεια, με τον αριθμό τους να «αγγίζει» τους 18.000.

Ουσιαστικά, καταγράφεται μία προτίμηση των μαθητών προς τα ΕΠΑΛ αντί των ΓΕΛ, η οποία αποδίδεται στην αύξηση του αριθμού των θέσεων που μπορούν να διεκδικήσουν στα ΑΕΙ οι μαθητές των ΕΠΑΛ.

Με νέους κανόνες οι Πανελλαδικές φέτος
Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, η χρήση μάσκας από τους υποψηφίους είναι προαιρετική, αλλά υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.