ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2019 : Η αίτηση στην ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr , επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του νόμου 1599/1986 αλλά και αποδοχής λήψης των φορολογικών στοιχείων που τηρούνται στην ΑΑΔΕ γι’ αυτό και γίνεται χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Taxis.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2019 : Οι φορολογικές δηλώσεις: Μη υποβολή φορολογικής δήλωσης μέσα στο 2019, θα κόψει τον δικαιούχο από το μέρισμα. Δεν έχει σημασία αν έγινε εκπρόθεσμη υποβολή, αν υπάρχει μόνο η αρχική ή έγινε τροποποιητική δήλωση.

Το ζητούμενο είναι να υπάρχει δήλωση στο όνομα του δικαιούχου κατά την 30η Νοεμβρίου η οποία είναι καθοριστική ημερομηνία.

Η μόνιμη διαμονή: Ακόμη και αν δεν έχει υποβληθεί μια φορολογική δήλωση μέσα στην τελευταία 7ετία, οι δικαιούχοι κινδυνεύουν να χάσουν το μέρισμα.

Και αυτό διότι για να αποδειχθεί ότι πληροί κάποιος τον όρο ότι διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία επτά έτη (σ.σ αρχικά είχε ειπωθεί ότι θα ήταν όρος η 10ετία) θα πρέπει αυτό να τεκμαίρεται από τις φορολογικές δηλώσεις.

Αν δεν υπάρχουν, ο ΑΦΜ δεν θα μπαίνει στις λίστες των δικαιούχων.

Οι συνέπειες του νόμου: Η αίτηση στην ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr , επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του νόμου 1599/1986 αλλά και αποδοχής λήψης των φορολογικών στοιχείων που τηρούνται στην ΑΑΔΕ γι’ αυτό και γίνεται χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Taxis.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2019 : Έτσι, σε όσους δηλώσουν ψευδή στοιχεία, στην σχετική ηλεκτρονική αίτηση, θα επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπει η νομοθεσία ενώ αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά θα καταλογίζονται σε βάρος των παραβατών και θα εισπράττονται με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ο οποίος προβλέπει από δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών μέχρι και κατασχέσεις ακινήτων).

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Σε περίπτωση που αριθμός IBAN που δηλώθηκε δεν είναι ενεργός, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πίστωση του λογαριασμού στον οποίο ο ενδιαφερόμενος είναι αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος, θα πρέπει ο ίδιος να μεταβεί στο οικείο πιστωτικό ίδρυμα τήρησης του εν λόγω λογαριασμού και να διευθετήσει το ζήτημα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Εάν ο ίδιος IBAN εμφανίζεται να έχει δηλωθεί δύο ή περισσότερες φορές σε διαφορετικές αιτήσεις και για διαφορετικούς δικαιούχους, ισχύει και είναι έγκυρη μόνο η πρώτη χρονικά υποβληθείσα αίτηση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.