ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ: Οσοι έχουν ασχοληθεί με την εύρεση της Εικόνας και την ανέγερση του ναού, θεωρούν ότι το πρώτο θαύμα που καταγράφηκε, ήταν το 1823, όταν θεραπεύτηκε από την πανώλη ένα νεαρό παιδί. Ωστόσο, ως μοναδικό θαύμα καταγράφεται η ανάβλυση νερού από το πηγάδι που «ούτε δάκρυ νερού δεν έβρισκες» την ώρα της θεμελίωσης του Κάτω Ναού της Ευρέσεως, ο οποίος ονομάστηκε -για τον λόγο αυτό-Ναός της Ζωοδόχου Πηγής.

Ενα θαύμα ανάλογο με αυτό της ανάβλυσης του νερού, που έχει σχέση επίσης με τον ναό είναι και η μεταφορά πορσελάνης για τις ανάγκες της ανέγερσης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες παλαιότερων, ένα πλοίο μετέφερε θηραϊκή γη (πορσελάνη) κατά την περίοδο όπου έμπαιναν τα θεμέλια του ναού.

Τότε ξέσπασε θύελλα, η οποία απειλούσε να καταποντίσει το καράβι. Μπροστά στο μοιραίο ο πλοίαρχος ζήτησε την προστασία της Παναγίας. Τότε μια γυναίκα με ασυνήθιστη μεγαλοπρέπεια παρουσιάστηκε μπροστά στον απελπισμένο καπετάνιο και του είπε:

«Θα σε βοηθήσω να σωθείτε και το πλήρωμα και το πλοίο και αφού φτάσεις τελικά στον προορισμό σου, να επιστρέψεις πάλι και να φέρεις με το πλοίο ένα φορτίο θηραϊκής γης για τον ναό μου που κτίζεται». Οπως και έγινε.

Από τότε η παράδοση θέλει την Παναγία να κάνει θαύματα σε Ορθοδόξους και μη, δείχνοντας έτσι την αγάπη της προς τους πονεμένους προσκυνητές ανεξάρτητα από θρησκείες και εθνικότητες.

Παναγία Τήνου: Γιορτή 15 Αυγούστου

Παναγία Τήνου: Ο Αγγλος πλοίαρχος

Ενα πλοίο με πλοίαρχο τον Αγγλο Ταξ,το οποίο μετέφερε στην Τήνο τον υποπρόξενο της Αγγλίας στην Ελλάδα Φλίκ, είχε αγκυροβολήσει στον μικρό όρμο του νησιού.

Ξαφνικά ξέσπασε τέτοια θαλασσατοραχή, που το πλοίο κινδύνευσε να διαλυθεί σε μικρή απόσταση από την ξηρά. Οι άγκυρες είχαν σπάσει και το πλοίο το κρατούσε μόνο από ένα σκοινί.

Ο πλοίαρχος, έχοντας εξαντλήσει όλες τις κινήσεις του για να σωθεί το πλοίο και οι επιβάτες του,σε μια ύστατη προσπάθεια έστρεψε το βλέμμα του προς τον ναό που υψωνόταν, εκλιπαρώντας την Παναγία να τους σώσει και αυτός θα της πρόσφερε 100«δίστηλα».

Και τότε έγινε το θαύμα και το είδαν όλοι.Και οι επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου, αλλά και οι κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι έβλεπαν μια μανιασμένη θάλασσα, αλλά τα νερά γύρω από το καράβι να έχουν γαληνέψει.

Το πλοίο σώθηκε όταν πια η θάλασσα ημέρεψε, ο πλοίαρχος βγήκε στην ξηρά, ανέβηκε στον ναό και, αν και καθολικός, προσκύνησε την εικόνα και πρόσφερε τα 100 δίστηλα που είχε τάξει, τα οποία διατέθηκαν για τη συνέχιση των εργασιών ανοικοδόμησης του ναού, οι οποίες είχαν διακοπεί επειδή είχαν τελειώσει τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί από τους πιστούς.

Διαβάστε τη συνέχεια στο παρακάτω άρθρο:

Παναγία Τήνου: Τα θαύματα στους πονεμένους προσκυνητές

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.