ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Πρόκειται για μια πληρωμή που έχει ταλαιπωρήσει πολύ κόσμο και ειδικά τους βοοτρόφους, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια εισέπρατταν τη συγκεκριμένη ενίσχυση πριν το Πάσχα και μαζί με τους αιγοπροβατοτρόφους που πληρώθηκαν στην ώρα τους.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Οι υπόλοιπες συνδεδεµένες

Όσον αφορά τώρα τις υπόλοιπες συνδεδεµένες, η ενίσχυση στο ρύζι ορίστηκε στα 29,83 ευρώ, µε απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, σχεδόν στα ίδια µε το έτος 2018 που ήταν στα 30 ευρώ το στρέµµα, µε συνολικό µπάτζετ περί τα 7,6 εκατ. ευρώ.

Εν τω µεταξύ ακόµα αναµένεται η αντίστοιχη απόφαση για τα συµπύρηνα ροδάκινα για χυµοποίηση, µε τις πληροφορίες να µιλούν για µια αύξηση κοντά στα 26 µε 27 ευρώ το στρέµµα, ενώ ο προϋπολογισµός για το έτος ανέρχεται στα 2,8 εκατ. ευρώ.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Υπενθυµίζεται ότι για το 2018 η συνδεδεµένη στα συµπύρηνα ροδάκινα καθορίστηκε στα 23 ευρώ το στρέµµα, αυξηµένη κατά 40% σε σχέση µε το 2017 οπότε και κυµάνθηκε στα 16,5 ευρώ.

Ακόµα αναµένεται η έκδοση των αποφάσεων που καθορίζουν το ύψος των συνδεδεµένων ενισχύσεων προς πληρωµή.

Σε ότι αφορά στους βοοτρόφους οι πληροφορίες κάνουν λόγο για µικρή αύξηση στο ύψος του ποιοτικού πριµ της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Πέρυσι κυµάνθηκε στα 171 ευρώ ανά επιλέξιµο θηλυκό ζώο και αφορούσε 8.000 δικαιούχους, ενώ για το 2019 αναφέρεται ότι η ενίσχυση θα προσεγγίσει τα 180 ευρώ, µε τον προϋπολογισµό του έτους στα 35,5 εκατ. ευρώ.

Ολοκληρώνεται, όπως όλα δείχνουν, η διαδικασία επεξεργασίας των στοιχείων, ώστε να καταστεί δυνατή, από την ερχόμενη Τρίτη 12 Μαίου η πίστωση στους λογαριασμούς των παραγωγών των συνδεδεμένων ενισχύσεων για βοοτρόφους και τους παραγωγούς συμπύρηνων και ρυζιού. Μαζί προγραμματίζεται και η πληρωμή των ειδικών δικαιωμάτων.

Β ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Α21

Κανονικά θα καταβληθεί η δεύτερη δόση για το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ, στις 29 Μαΐου 2020, χωρίς να απαιτείται η υποβολή νέας φορολογικής δήλωσης για τα εισοδήματα του 2019 προκειμένου να καταβληθεί το ποσό του επιδόματος παιδιού.

Ωστόσο η πληρωμή της γ’ δόσης για το επίδομα παιδιού Α21, που θα γίνει 31 Ιουλίου θα περιλάβει μόνο όσους έχουν υποβάλλει τη φορολογική δήλωση του τρέχοντος έτους.

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚΑ διασταυρώνει ηλεκτρονικά τα δηλωθέντα στοιχεία από τους αιτούντες του επιδόματος παιδιού με τις διαθέσιμες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών» του Υπουργείου Εσωτερικών, των Μητρώων του Εθνικού Συστήματος Πληρωμών Συντάξεων, των πληροφοριακών συστημάτων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε.

(ΗΔΙΚΑ), του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), της Ελληνικής Αστυνομίας, των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), καθώς και κάθε άλλης δημόσιας αρχής.

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.