Από το μεσημέρι της Τρίτης δρομολογείται να ξεκινήσει η διαδικασία για την πληρωμή των υπολοίπων της ενιαίας ενίσχυσης της περσινής χρονιάς, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Προς ώρας στο σύστημα δεν έχουν «φορτώσει» τη σχετική παρτίδα πληρωμής, που σημαίνει ότι οι δικαιούχοι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από το μεσημέρι της Τετάρτης 30 Ιουνίου.

Οι αγρότες έχουν λαµβάνειν περί τα 100 εκατ. ευρώ που αφορούν το 3% της βασικής, το 5% του πρασινίσµατος και το 10% για τους αγρότες νεαρής ηλικίας, που ξέµειναν από την πληρωµή του περασµένου ∆εκέµβρη, λόγω του «µπλεξίµατος» µε το Εθνικό Απόθεµα.

Αρχή με Καλαμών και Βιρτζίνια

Η τελευταία παρτίδα των εξοφλήσεων για τους αγρότες ξεκίνησε τη Δευτέρα 28 Ιουνίου με την πληρωμή των κορωνοενισχύσεων για τις ελιές Καλαμών με 70 ευρώ το στρέμμα και τα καπνά ποικιλίας Βιρτζίνια με 50 ευρώ το στρέμμα. Συγκεκριμένα:

για το έτος δηλώσεων 2018 πιστώθηκαν σε 219 παραγωγούς καπνών ποικιλίας Βιρτζίνια το συνολικό ποσό προς των 396.410,00 ευρώ
για το έτος ΕΑΕ 2019 σε 7.996 παραγωγούς επιτραπέζιας Ελιάς – λοιπές με κωδικό συστήματος Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. 2008190 το συνολικό ποσό προς καταβολή αφορούσε σε 7.186.053,00 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα εμφανίστηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων το πρωί της Τρίτης 29 Ιουνίου.

Μαζί στην πληρωμή και υπόλοιπα συνδεδεμένων ενισχύσεων που είχαν μείνει εκτός από προηγούμενες πληρωμές, όπως:

η συνδεδεμένη για την εκτροφή μεταξοσκωλήκων, ύψους 410.000 ευρώ περίπου,
η ενίσχυση για την καλλιέργεια της μαστίχας Χίου ύψους 1 εκατ. ευρώ περίπου,
η πρόσθετη ενίσχυση στη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος, ύψους 500.000 ευρώ περίπου και
οι ενισχύσεις για το έτος 2020 ανά επιλέξιμο τόνο αγελαδινού, πρόβειου και αίγειου γάλακτος, παραγόμενου στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, που προορίζεται για την παραγωγή παραδοσιακών τυριών και γιαούρτης, συνολικού ποσού 4.337.000 ευρώ

Μέχρι την Παρασκευή 2 Ιουλίου πιστώνονται τα προγράμματα

Μετά από αυτές τις πιστώσεις θα πάρουν σειρά τα υπόλοιπα από προγράµµατα της περσινής χρονιάς, µε το µεγαλύτερο κοµµάτι να αφορά τη Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία, µε ένα ποσό ύψους 52 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά το ποιοι πληρώνονται, να σηµειωθεί ότι χρήµατα δεν αναµένουν οι δικαιούχοι της 1ης προκήρυξης του 2016 για την τριετία.

Υπόλοιπα έχουν οι παραγωγοί

της 1ης προκήρυξης για την πενταετία,
αυτοί της τριετίας της 2ης προκήρυξηςτου 2017,
όλοι (τριετία και πενταετία) της 3ης προκήρυξηςτου 2019 και
αυτοί της πενταετίας της 4ης προκήρυξηςτου 2019.
Εν τω µεταξύ, παρά την κοινοτική υποχρέωση για πίστωση µέχρι 30 Ιουνίου, χωρίς πρόστιµα, το «τράτο» που δίνεται µηχανογραφικά από την εγγραφή της επίσηµης ηµεροµηνίας πληρωµής µέχρι να δουν χρήµατα στους λογαριασµούς τους οι δικαιούχοι, δίνει την «ευκαιρία» στους αρµόδιους να «κλέψουν» κάποια 24ωρα από τους παραγωγούς. Σε κάθε περίπτωση όλες οι πληρωµές για τις εκκρεµότητες της περσινής χρονιάς θα έχουν ολοκληρωθεί έως την προσεχή Παρασκευή 2 Ιουλίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.