Με το σύστημα «ΗΛΙΟΣ», για πρώτη φορά, χαρτογραφήθηκε με απόλυτη ακρίβεια και ανάλυση το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας. Επανήλθε η νομιμότητα, η διαφάνεια, καταπολεμήθηκε η παραβατικότητα, εξαλείφτηκαν οι «μαϊμού» συντάξεις και μπορούμε να κάνουμε πλέον ασφαλείς και αξιόπιστες αναλογιστικές μελέτες. Μετά την αναίτια από τον ΣΥΡΙΖΑ διακοπή δημοσίευσης των μηνιαίων στοιχείων του «ΗΛΙΟΣ», η δημοσιοποίηση των εκθέσεων συνεχίζεται πάλι κανονικά και σε μηνιαία βάση».

Η έκθεση είναι δομημένη σε δύο βασικές ενότητες όσον αφορά στην ποιοτική και ποσοτική ανάλυση των δεδομένων: 

-η πρώτη ενότητα αποτελείται από τρεις υποενότητες και περιλαμβάνει στατιστικά στοιχεία των συνταξιούχων της χώρας και του μέσου μηνιαίου εισοδήματός τους από συντάξεις, της κατανομής ανά φύλο και ανά ηλικία

-η δεύτερη ενότητα αποτελείται από τρεις υποενότητες και περιλαμβάνει στατιστικά στοιχεία των συντάξεων και της συνταξιοδοτικής δαπάνης ανά κατηγορία και κλίμακα ποσού, της μηνιαίας εισροής νέων συντάξεων, και της γεωγραφικής κατανομής.
Στο φως ήρθε η έκθεση «ΗΛΙΟΣ» για τις συντάξεις μηνός Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών «ΗΛΙΟΣ», η κύρια σύνταξη τον μήνα Σεπτέμβριο, ανήλθε στα 726,70 ευρώ κατά μέσο όρο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με βάση τα δεδομένα της έκθεσης τα βασικά μεγέθη για τον μήνα Σεπτέβριο έχουν ως εξής:

Πλήθος Συνταξιούχων: 486.053
Μηνιαίο Ποσό Εισοδήματος:258.621.399,22€

Σύνολο Μηνιαίου Ποσού Εισοδήματος από 01/01/2020:274.929.322,59€
Μέση Κύρια Σύνταξη: 726,70€
Μέση Επικουρική Σύνταξη: 194,37€

Πλήθος Νέων Συνταξιούχων με Οριστική Απόφαση Σύνταξης: 355
Σύνολο Νέων Συνταξιούχων με Οριστική Απόφαση Σύνταξης από 01/01/2020: 651

ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Α21

Η 4η διμηνιαία δόση του Επιδόματος Παιδιού 2020 –Α21 θα καταβληθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 (τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως έχει καθιερωθεί για το σύνολο των επιδομάτων).

Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον υπάρχει για μία «επισήμανση» του νόμου ως προς λήψη του επιδόματος Παιδιού-Α21 σε συνάρτηση με τη φοίτηση των παιδιών στην υποχρεωτική εκπαίδευση (4 ετών έως Γ’ Γυμνασίου).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.