ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Α21: Για το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ τροποποιείται η προθεσμία υποβολής του Α21 μέχρι την 15η Ιανουαρίου του επομένου έτους αφού δημοσιεύθηκε η απόφαση Αριθμ. Δ11/οικ. 8481/282/22-2-2019 με την οποία τροποποιείται η αριθμ. οικ. Δ22/11/2705/58/ 17-1-2018 κοινή υπουργική απόφαση «Καθορισμός της διαδικασίας χορήγησης επιδόματος παιδιού».

Συγκεκριμένα για το επίδομα παιδιού Α21, αναφέρεται ότι η ημερομηνία υποβολής της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης Α21 άρχεται μετά την 2α Ιανουαρίου εκάστου έτους και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 15ης Ιανουαρίου του επομένου έτους. Η παραπάνω ρύθμιση καταλαμβάνει και τις αιτήσεις που κατατέθηκαν για το έτος 2018.

Με απόφαση του Διοικητή του ΟΠΕΚΑ ορίζεται η ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων Α21 εκάστου έτους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος τέκνων από τον ΟΠΕΚΑ είναι η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κάθε έτος.

Επίσης, για τον υπολογισμό της εισοδηματικής κατηγορίας λαμβάνεται υπ’ όψιν το εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Οι πρώτοι δικαιούχοι για το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ που θα δουν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται με τα ποσά που τους αναλογούν θα είναι όσοι είχαν κάνει αίτηση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ενώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να ενεργοποιήσει εκ νέου ο ΟΠΕΚΑ την ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για την υποβολή των νέων αιτήσεων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.