Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι ομογενείς της Γερμανίας προσήλθαν στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου.

Οι Μεγάλες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις με Παμποντιακή Σύναξη από όλο το Κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας έλαβαν χώρα 24 και 25 Μαΐου.

αγίων αποστόλων ντορτμουντ παύλος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παύλος έφτασε στη Ελληνική Εκκλησία του Ελληνική Εκκλησία του Ντόρτμουντ, «Αγίων Αποστόλων», με τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου. Στη συνέχεια τελέσθηκε ο Εσπερινός και Αρτοκλασία Υπέρ Υγείας.

αγίων αποστόλων ντορτμουντ λειψανα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας Παύλος έμεινε ικανοποιημένος από τις επαφές που είχε με το ομογενειακό ποντιακό στοιχείο της Γερμανίας, αλλά και οι πόντιοι επιβεβαίωσαν τη φήμη Του όσον αφορά το βαθύ του αίσθημα που πηγάζει από το όμαιμο της καταγωγής, αλλά και για το προσιτό του χαρακτήρος του. Οι πηγαίες αναφορές του για τις ιστορικές περιπέτειες του ποντιακού ελληνισμού όσο και τα ιδεώδη, τα οράματα που ανοίγονται για τον απανταχού ποντιακό ελληνισμό ήταν αισθητά φορτισμένες και μεταδόθηκαν άμεσα στο πλήθος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του τοπικού Συλλόγου και της Ενορίας.

αγίων αποστόλων ντορτμουντ ιερά λειψανα

Την επόμενη ημέρα τελέσθηκε η Θεία λειτουργία και ομιλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δράμας Παύλου στο ποιμνίο της ενορίας του Ντόρτμουντ στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων. Την ίδια μέρα ακολούθησε γιορτινή ατμόσφαιρα με παραδοσιακή ποντιακή μουσική και παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς.

Η Ομιλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παύλου στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων

Φωτογραφικό Υλικό

αγίων αποστόλων ιερά λειψανα αγίου ευγενίου

αγίων αποστόλων ντορτμουντ παύλος

αγίων αποστόλων ντορτμουντ παύλος

αγίων αποστόλων ντορτμουντ ενορία

αγίων αποστόλων ντορτμουντ παύλος

αγίων αποστόλων ντορτμουντ παύλος

αγίων αποστόλων ντορτμουντ παύλος

αγίων αποστόλων ντορτμουντ παύλος

αγίων αποστόλων ντορτμουντ εορτη

αγίων αποστόλων ντορτμουντ χοροί

αγίων αποστόλων ντορτμουντ εορτη

Ευχαριστούμε θερμά τον πάτερ Φιλόθεο Φώτιο για την ενημέρωση και την κα. Χατζηπαναγιώτου Μαρία για το φωτογραφικό υλικό.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.