ΟΑΕΔ: Θέμα των ημερών η κοινωφελής εργασία του ΟΑΕΔ μιας και στην Βουλή φέρνει τη νομοθετική ρύθμιση για τις αυξήσεις στους μισθούς των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ η υπουργός Εργασίας, κυρία Έφη Αχτσιόγλου ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τις επόμενες μέρες το υπ. Εργασίας πρόκειται να ολοκληρώσει το ζήτημα της ταύτισης το κατώτατου μισθού με τις δράσεις κοινωφελούς απασχόλησης.

Το νέο πρόγραµµα δεύτερης επιχειρηµατικής ευκαιρίας αφορά σε 5.000 ανέργους πρώην αυτοαπασχολούµενους, που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά τη διάρκεια της οικονοµικής κρίσης και στους οποίους θα δοθεί επιχορήγηση για να ξεκινήσουν µια νέα επιχειρηµατική δραστηριότητα µόνοι ή µαζί µε άλλους.

ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία – Ποια προγράμματα επηρεάζει

Αρχής γενομένης από το πρόγραμμα 8.933 προσλήψεων του ΟΑΕΔ, το οποίο θα είναι το πρώτο στο οποίο θα ισχύσουν οι διαμορφωμένοι μισθοί, αναμένεται επανακαθορισμός (μεταξύ άλλων) στα εξής προγράμματα:

Πρόγραμμα απασχόλησης 2.082 ανέργων του ΟΑΕΔ σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), ΤΟΣΚΕΔΠ και δοµές προσωρινής υποδοχής (Γ’ Κύκλος)

Πρόγραμμα απασχόλησης 30.333 ανέργων σε δήµους, περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας

Πρόγραμμα απασχόλησης 5.066 ανέργων στην πυροπροστασία. Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, εξετάζεται παράταση στις συμβάσεις των ήδη υπηρετούντων.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και τις 31/1/2019 οι μηνιαίες απολαβές διαμορφώνονταν -κατά βάση- στα 495,25 ευρώ (ημερομήσθιο 19,81) ενώ παράλληλα ίσχυε και ο υποκατώτατος μισθός για τους νέους έως 25 ετών ενώ το  νέο ηµεροµίσθιο (καθαρά) στην κοινωφελή του ΟΑΕΔ διαμορφώνεται στα 24,39 ευρώ για όλους (έως και 609,75 ευρώ/μήνα).

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.