ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Προβλήματα παρουσιάζουν τώρα ορισμένες από τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες. Ποιες είναι οι νέες προκηρύξεις ΑΣΕΠ και ποια είναι τα οριστικά αποτελέσματα για ΟΑΕΔ κοινωνικός τουρισμός.

Μέχρι σήµερα έχουν πραγµατοποιηθεί πληρωµές ύψους 816 εκατ. ευρώ εξισωτικής εκ των οποίων τα 700 εκατ. προέρχονται από κοινοτικά κονδύλια.

Οι συνολικοί διαθέσιµοι πόροι της ΕΕ για το Μέτρο της εξισωτικής είναι 950 εκατ. ευρώ.

Σηµειώνεται πως κάθε χρονιά απαιτούνται 240 εκατ. ευρώ για πληρωµές. Βέβαια εδώ παίζουν και άλλα ζητήµατα, καθώς υπάρχουν υπερδεσµεύσεις κονδυλίων (Σχέδια Βελτίωσης, Μεταποίηση κ.λπ) πάνω από µισό δις και µοιάζει πιθανό να την «πλήρωσε» και η εξισωτική.

Στις 31/12/2020 τελειώνει η προγραµµατική περίοδος, ενώ µέχρι 31/12/2023 υπάρχει επιλεξιµότητα δαπανών εφόσον καταβληθεί µέχρι τότε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Εάν µέχρι 31/12/2020 δεν υπάρχει νέο εγκεκριµένο ΠΑΑ δύναται, εφόσον το προβλέψει το ενωσιακό θεσµικό πλαίσιο, η ενίσχυση των περιοχών αυτών να συνεχίσει να δίνεται από το χρηµατοδοτικό σχήµα του ΠΑΑ 2014-2020, εφόσον υπάρχουν διαθέσιµοι πόροι.

Ποιες είναι οι νέες προκηρύξεις ΑΣΕΠ.

Δεν πρόκειται να ξεκινήσει η νέα ΚΑΠ πριν το 2021. Επιπλέον, στη νέα περίοδο µέτρα όπως η εξισωτική, που από το 85-100% που απολάµβανε η χώρα µας, τώρα το ποσοστό αυτό θα πέσει στο 65%, σύµφωνα µε τους πρώτους υπολογισµούς, θα χρειαστούν 340 εκατ. ευρώ εθνικά κονδύλια.

Διαβάστε τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός του ΟΑΕΔ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.