ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Διαβάστε τα κριτήρια για επίδομα ενοικίου. Η κυριότερη είναι η καθυστέρηση στην υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που θα «βάζει στις ράγες» την υλοποίηση της επιδότησης ενοικίου. Παρά το γεγονός ότι από το υπουργείο Εργασίας εκφράζεται η βεβαιότητα ότι «όλα είναι έτοιμα», η ΚΥΑ καθυστερεί να εκδοθεί και έτσι περίπου 300.000 οικογένειες που πρόκειται να λάβουν ένα πολύτιμο βοήθημα από 70 έως 210 ευρώ το μήνα, βρίσκονται ακόμα σε αναμονή. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) επίσης είναι έτοιμη, αλλά θα τεθεί σε ισχύ όταν το Μαξίμου δώσει το «πράσινο φως».

Το επίδομα ενοικίου θα αυξάνεται για δικαιούχους με τέκνα με ένα ποσό που θα ισούται με ½ του συνολικού εσόδου, για κάθε πρόσθετο μέλος σε ένα νοικοκυριό.

Στην ΚΥΑ θα ορίζονται και τα εισοδηματικά κριτήρια που θα ισχύουν για τη χορήγηση του επιδόματος.

Αυτά θα κυμαίνονται από 7.000 έως 21.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των μελών μιας οικογένειας.

Θα υπάρχουν επίσης και περιουσιακά κριτήρια που θα ξεκινούν από τα 120.000 ευρώ και θα φτάνουν έως τα 180.000 ευρώ, κατ’ ανώτατο όριο.

Ο προγραμματισμός για τη δημοσίευση της ΚΥΑ για το επίδομα ενοικίου, ήταν να γίνει έως τις 15 Φεβρουαρίου. Αν έως τότε, δεν υπάρξει συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια, είναι πιθανό να καθυστερήσουν οι ανακοινώσεις και να μεταφερθούν για την επόμενη εβδομάδα.

Κριτήρια ύψους καταθέσεων για επίδομα ενοικίου: Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει τα όρια του κατωτέρω πίνακα για κάθε τύπο νοικοκυριού, μέχρι και το ποσό των 24.000 ευρώ.

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία μέλη: 16.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα μέλη: 20.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από 5 μέλη και πάνω: 24.000 ευρώ

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 8.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο μέλη: 12.000 ευρώ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.