Το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου 2020 επισκέφθηκε την Μητρόπολη μας, διερχόμενος προς την Κωνσταντινούπολη, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεξικού κ. Αθηναγόρας και η συνοδεία του αποτελούμενη από τους τρεις εψηφισμένους Επισκόπους της Μητροπόλεώς του και άλλα στελέχη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο και είχαν εγκάρδια συζήτηση, ευχαριστώντας τον για την φιλοξενία και την διευκόλυνση που παρείχε για την μετάβασή τους στην Κωνσταντινούπολη, που λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού παρουσιάζει δυσκολίες. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ιερά Μονή “Παναγία του Έβρου” στην Μάκρη, όπου και τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού γέροντος π. Πολυκάρπου Ματζάρογλου.

Την Κυριακή ο Σεβ. κ. Αθηναγόρας και η συνοδεία του παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και στο τέλος της ωμίλησε προς το εκκλησίασμα για την ιεραποστολή που τελείται στην Μητρόπολη Μεξικού που εκτείνεται στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής, των νησιών της Καραϊβικής, την Βενεζουέλα και την Κολομβία. Συγκεκριμένα τόνισε πως όταν δημιουργήθηκε το 1996 η Μητρόπολη (τότε Μητρόπολη Παναμά) αριθμούσε περί τους 5.000 χριστιανούς ορθοδόξους και σήμερα (το 2020) αριθμεί άνω των 500.000 πιστών σε όλα τα προαναφερθέντα κράτη.

Τον Μητροπολίτη Μεξικού συνόδευαν όπως προείπαμε οι από τις 31 Αυγούστου 2020 εκλεγμένοι και εψηφισμένοι βοηθοί Επίσκοποι της Μητροπόλεως Μεξικού, ο Θεοφ. Μαρκιανής κ. Ησύχιος (Θάνος), ο Θεοφ. Μυρίνης κ. Αθηναγόρας (Saul Alfonso Perez Galvis) και ο Θεοφ. Άσσου κ. Τιμόθεος (Louis Antonio Torres Esquivel), ένας διάκονος και δυο φοιτητές που φοιτούν σε ελληνικά πανεπιστήμια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.