Στην πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βελιγραδίου, ο οποίος λειτουργεί ως Μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας μετέβη την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος όπου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησαν ο Προϊστάμενος του Μετοχίου Πρωθιερέας Βιτάλιος Ταράσγιεφ και κληρικοί των Πατριαρχείων Σερβίας και Μόσχας, παρουσία πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η γλώσσα των Αποστόλων ήταν η γλώσσα του Χριστού, του Αγίου Πνεύματος και της εν Χριστώ αγάπης.

Eπίσης πρόσθεσε ότι αυτό είναι ένα μήνυμα για εμάς, επισημαίνoτας ότι μπορούμε να μιλάμε για τις υψηλότερες αξίες, για τον Θεό και τον Χριστό, αλλά αν δεν έχουμε αποφασίσει μια για πάντα ότι θέλουμε να ζήσουμε εν Χριστώ, τα λόγια μας θα είναι άδεια.

Αν έχουμε πάρει τον Χριστό ως μέτρο και ως κριτήριο, την Εκκλησία ως μέτρο και ως κριτήριο, αν η Εκκλησία καθορίζει τη συμπεριφορά μας, τα λόγια μας, τις σκέψεις μας, τότε ακόμα και όταν είμαστε αδύναμοι, όταν αμαρτήσουμε και πέφτουμε, θα είμαστε μάρτυρες, γιατί έχουμε αποφασίσει μέσα μας ότι θέλουμε να ακολουθήσουμε τον Χριστό, τόνισε ο Πατριάρχης Σερβίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.