Από τη νότια Ασία ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος Τσίλης, βρέθηκε στην ΕΡΤ για να υπενθυμίσει την ιδιαίτερη σχέση των Ελλήνων με την Παναγία ως μάνα και να απαντήσει στο ερώτημα εάν υπάρχουν θαύματα, αλλά και στο εάν είναι δόκιμη η επίκαιρη σήμερα φράση «Καλή Παναγιά».

Η ευχή «Καλή Παναγιά», είναι από τη λαογραφία και σημαίνει με το καλό να γιορτάσουμε, είπε, εξηγώντας ότι «Κοίμηση σημαίνει Απελευθέρωση γι’ αυτό η σημερινή είναι η μεγαλύτερη γιορτή», είπε ο μητροπολίτης Νότιας Ασίας.

«Η Παναγία είναι μάνα που δεν χάρηκε το παιδί της. Το σκότωσαν και ήξερε ότι το παιδί αυτό δεν είναι δικό της γιατί είναι η Θεοτόκος. Εμείς οι ‘Ελληνες ποτέ δεν αμφισβητούμε τη μάνα μας. ‘Ετσι, στην Παναγία είμαστε σα τα μικρά παιδιά, στην αγκαλιά της θα πέσουμε», ανέφερε.

«Κοίμηση, δεν είναι θάνατος. Η Μητέρα όλων είναι στην αναμονή, όπως είμαστε όλοι για τη δευτέρα παρουσία. Ο τελευταίος που πέθανε ήταν ο Χριστός. Με την Ανάσταση του Χριστού έχουμε κίνηση, ταξίδι και ο προορισμός είναι εκεί, όχι εδώ», είπε ο Κωνσταντίνος Τσίλης.

«Τρεις ημέρες μετά την Κοίμηση η Παναγία πήρε πίσω το σώμα της και προγεύεται τον παράδεισο, γιατί υπόσχεση του Χριστού με την Ανάσταση ήταν ότι θα πάρουμε το σώμα και θα είμαστε αναστημένοι», πρόσθεσε.

Κλείνοντας ο κ. Τσίλης μας υπενθυμίζει ότι «η ζωή είναι δώρο που όμως δεν το εκτιμούμε» γιατί «την κάνουμε δύσκολη». Συμπληρώνει ότι προϋπόθεση για το θαύμα είναι η πίστη. «Εάν δεν το πιστεύεις δεν γίνεται».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Κανένας από την Ελλάδα δεν θα απαντήσει; Έπρεπε από την Σιγκαπούρη να έρθει η απάντηση; ΜΠΡΑΒΟ στον Μητροπολίτη πάντως. ΑΞΙΟΣ.