Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουμπέ της πόλεως Ρεθύμνης ιερούργησε και τέλεσε το εξάμηνο Ιερό Μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Πανσέμνης, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης προχείρισε σε πνευματικό πατέρα τον Αρχιμανδρίτη Ευμένιο Τσιλιμπώκο, προτρέποντάς τον να διακονεί το Ιερό Μυστήριο της Μετανοίας-Εξομολογήσεως με πνεύμα αγάπης και με απλότητα καρδίας, συμπαριστάμενος στον αγώνα των ανθρώπων.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με λόγους ευγνωμοσύνης και τιμής στη μακαριστή Γερόντισσα Πανσέμνη, η οποία υπήρξε πνευματική μητέρα του Ρεθύμνου, άνθρωπος χάριτος, προσευχής, ταπείνωσης, προσφοράς και ανιδιοτέλειας, που τίμησε το ράσο της και τη μοναχική της αποστολή και πλούτισε την Τοπική μας Εκκλησία με το ασκητικό της φρόνημα και την πολυτίμητη μαρτυρία της.

Η Ιερά Μητρόπολή, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και τιμής, θα αφιερώσει το εγκόλπιο ημερολόγιό της για το έτος 2023 στη σεμνή μορφή της Γερόντισσας Πανσέμνης, η οποία λιτάνευσε και βίωσε τον ανεπιτήδευτο κρητικό μοναχισμό, δίδοντας προς όλους παράδειγμα αγάπης και θυσιαστικής διακονίας και μαρτυρίας.

Στη Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο παρέστησαν πλήθος κόσμου και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.