Στο κοινό κάλεσμα που είχαν απευθύνει για αιμοδοσία ο Σερβικός Ερυθρός Σταυρός, το Ινστιτούτο Μετάγγισης Αίματος Βελιγραδίου και η Σερβική Εκκλησίας ανταποκρίθηκε και ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Ο Μακαριώτατος προσέφερε και αυτός 10′ λεπτά από τον χρόνο του δίνοντας αίμα για τον συνάνθρωπο συμμετέχοντας στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Ιερού Ναού του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.

Εκτός από τον Σέρβο Πατριάρχη, στην αιμοδοσία συμμετείχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεμεσιάνας κ. Στέφανος. Πιστοί στήριξαν την προσπάθεια συμμετέχοντας στις αιμοδοσίες που πραγματοποιήθηκαν και σε άλλους ναούς της σερβικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μετάγγισης Αίματος της Σερβίας, χθες, συνολικά 109 άτομα έδωσαν αίμα στα σημεία που πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία σε ναούς της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου και Καρλοβικίου.

Νωρίτερα, ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος τέλεσε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα την Θεία Λειτουργία κατά τη διάρκεια της οποίας τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Ντράγκαν Καράν, Επίκουρου Καθηγητή της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής Βελιγραδίου.

Επίσης, χειροτόνησε σε διάκονο τον μέχρι πρότινος ιεροψάλτη του ναού, π. Νικολάι Βούκοβιτς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.