Λεμεσού Αθανάσιος: Κάποιοι ρώτησαν τον Μητροπολίτη Λεμεσού εάν κολλάμε κορονοϊό μέσα στην εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης απάντησε:
– Εάν πέσεις άσχημα μέσα στην εκκλησία, δεν θα σπάσεις το πόδι σου;
Άρα κολλάς και κορονοϊό.

Η απάντηση του Μητροπολίτη δείχνει ότι ο ιερός χώρος του ναού δεν είναι ένας αποστειρωμένος χώρος όπου δεν πιάνουμε μικρόβια ή δεν συμβαίνουν ατυχήματα.
Άλλο η ιερότητα του χώρου και άλλο η υλική του διάσταση.
Μην λησμονούμε ότι ο άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης πέθανε, αφού έπεσε από ύψος μέσα στον ναό της Μονής Μεγίστης Λαύρας στην διάρκεια των εργασιών ανοικοδόμησης τις οποίες επέβλεπε.
Ως υλικός χώρος ο χώρος του ναού υπόκειται στην φθορά του χρόνου και στις άλλες μεταβολές της ύλης.
Άλλο πράγμα να πει κάποιος με ταπείνωση, για να μην χάσω τις ακολουθίες θα ρισκάρω και θα πάω από αγάπη στον Θεό στον ναό και μπορεί όντως να τον φυλάξει ο Θεός, και άλλο πράγμα να πιστεύει κανείς ότι δεν κολλάει μικρόβια στον ναό.
Κάτι τέτοιο είναι ξένο στην διδασκαλία της Εκκλησίας μας.
Θα πρέπει βέβαια να διαχωρίσουμε την περίπτωση της Θείας Κοινωνίας, όπου αποδείχθηκε περίτρανα στην διάρκεια της πανδημίας και παρά τον μεγάλο πόλεμο από τα ΜΜΕ και λοιμωξιολόγους τύπου Μόσιαλου ότι δεν κολλάει κανείς.
Εκεί και η διδασκαλία, αλλά και η παράδοση της Εκκλησίας είναι ξεκάθαρη: το σώμα και το αίμα του Κυρίου δεν μεταδίδουν ασθένειες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (0)
  1. ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ 1 χρόνο πριν

    Τα μικρόβια και οι ιοί απενεργοποιουνται στους ιερούς ναούς μέσα, διότι έχουν αγιαστει τα πάντα στα εγκαίνια τους. Μόνο το διάβολο αφήνει ενεργό ο Κυριος, διότι έχει νου και ελεύθερη βούληση που δεν επεμβαίνει ο Θεός, και τον αφήνει να κάνει ό,τι κάνει, όπως και τους πιστούς μέσα στο ναό.τα άψυχα μικρόβια και άλογα δεν έχουν καμία σχέση με το διάβολο γι και δεν προσβάλλουν κανένα

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.