Ι.Μ. ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Το 23 ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς εγκαινίασε χθες ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος παρουσία του ο Δημάρχου, Γιάννη Δαρδαμανέλη και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.
«Πρόκειται για ένα στολίδι στην περιοχή του Βυζαντίου, μία κοιτίδα γραμμάτων και πολιτισμού, που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια με περίπου 1,8εκ ευρώ. Το νεόδμητο αυτό σχολείο εμπλουτίζει το σχέδιό μας για ουσιαστικές παρεμβάσεις στην συγκεκριμένη περιοχή, καθώς όπως γνωρίζετε, πάλι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίθηκε η γενναία χρηματοδότηση των 10 και πλέον εκατομμυρίων για τη βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής Βότση-Κηφισιάς. Επόμενοι στόχοι μας στον τομέα της σχολικής στέγης, το ειδικό δημοτικό και νηπιαγωγείο, το 3 ο δημοτικό σχολείο και το 8 ο λύκειο» τόνισε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Το ενδεκαθέσιο δημοτικό σχολείο άνοιξε για πρώτη φορά φέτος τον Σεπτέμβριο. Υποδέχτηκε 226 μαθητές, που δεν μπορούσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους βλέποντας τις μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια πληροφορικής και φυσικής-χημείας, τον πολυχώρο εκδηλώσεων, τη βιβλιοθήκη και το ιατρείο!

«Αυτό είναι ένα έργο για το οποίο δουλέψαμε όλοι μαζί. Και δουλέψαμε πολύ και σκληρά. Σήμερα παραδίδουμε κι εγκαινιάζουμε ένα σχολείο υπερσύγχρονο, ευρωπαϊκού επιπέδου, αλλά κι ένα σχολείο που επιτρέπει στα άτομα με αναπηρία να έχουν ελεύθερη πρόσβαση. Κι αυτό είναι μια προσπάθεια που κάνουμε για όλα τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα» επεσήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, κ. Ιουστίνος, ενώ το παρόν έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Κ.Μ, Νίκος Τζόλλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευάγγελος Κελεσίδης, Αντιδήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.