Γράφει η Μητρόπολη Σύρου

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε απόψε στο Παρεκκλήσιο του Οσίου Παταπίου, τον οποίο ιδιαιτέρως ευλαβείται ο λαός της Μυκόνου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Τουρλιανής, Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλαρέτου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς Μυκόνου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη και των Εφημερίων της νήσου, και την παρουσία πλήθους προσκυνητών, που είχαν κατακλύσει το Παρεκκλήσιο και τους πέριξ αυτού χώρους.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανέφερε ότι οι Άγιοι είναι για όλους μας, διά της προσευχής τους, αιτία καταλλαγής με το Θεό και τους συνανθρώπους μας και ομίλησε ιδιαιτέρως για το παράδειγμα του σήμερα τιμωμένου Οσίου Παταπίου, ο οποίος έφυγε μεν από το θόρυβο του κόσμου, αλλά έζησε στη φαινομενική ησυχία της ερήμου, μέσα στην οποία, όμως, ο παφλασμός από τις μηχανές του προαιώνιου εχθρού του ανθρώπου, που προσπαθεί να τον απομακρύνει από το θέλημα του Θεού δεν ησυχάζει ποτέ.

Ο Όσιος Πατάπιος, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, συναισθανόμενος τα πάθη των ανθρώπων, ζώντας και αυτός μέσα στον πόλεμο της ερήμου, είναι συνοδοιπόρος μας στον αγώνα της ζωής και πρεσβευτής μας προς το Θεό.

Ο λαός της Μυκόνου με ευλάβεια τιμά τον Όσιο Πατάπιο Ο λαός της Μυκόνου με ευλάβεια τιμά τον Όσιο Πατάπιο Ο λαός της Μυκόνου με ευλάβεια τιμά τον Όσιο Πατάπιο Ο λαός της Μυκόνου με ευλάβεια τιμά τον Όσιο Πατάπιο Ο λαός της Μυκόνου με ευλάβεια τιμά τον Όσιο Πατάπιο Ο λαός της Μυκόνου με ευλάβεια τιμά τον Όσιο Πατάπιο Ο λαός της Μυκόνου με ευλάβεια τιμά τον Όσιο Πατάπιο Ο λαός της Μυκόνου με ευλάβεια τιμά τον Όσιο Πατάπιο Ο λαός της Μυκόνου με ευλάβεια τιμά τον Όσιο Πατάπιο Ο λαός της Μυκόνου με ευλάβεια τιμά τον Όσιο Πατάπιο Ο λαός της Μυκόνου με ευλάβεια τιμά τον Όσιο Πατάπιο Ο λαός της Μυκόνου με ευλάβεια τιμά τον Όσιο Πατάπιο Ο λαός της Μυκόνου με ευλάβεια τιμά τον Όσιο Πατάπιο

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.