Ο Μέγας Εόρτιος Εσπερινός στον περικαλή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως

Το εσπέρας, στον μεγαλοπρεπή και ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως τελέσθηκε ο Μέγας Εόρτιος Δισαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, παρουσία του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεωργίου Μαραγκού, Αντιδημάρχων και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Δαδάου, του Διοικητού της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, του Διοικητή της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, του διατελέσαντος Ταξιάρχου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που σήμερα υπηρετεί στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, των Σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, οι οποίοι παρέμειναν καθ` όλη τη διάρκεια της Ακολουθίας και πλήθους πιστών.

Προ του πέρατος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , αφού αναφέρθηκε συντόμως στο ιστορικό της κτίσεως της Ερμουπόλεως και της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, προσεφώνησε και ευχαρίστησε για την παρουσία του τον πολυτίμητο, όπως είπε, αδελφό, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ειπών ότι “τον καλωσορίζουμε από μία Μητρόπολη του Λεκανοπεδίου, η οποία φέρει το όνομα της μαρτυρικής Σμύρνης, τη Μητρόπολη Νέας Σμύρνης, το λαό της οποίας διαποιμαίνει λόγοις, έργοις, συγγράμμασι και διδασκαλίαις, με εκκλησιαστικό ήθος και φρόνημα και φόβο Θεού, με το δωρικό, αλλά πάντοτε ευγενές ύφος του, η πάντοτε διδακτική παρουσία του οποίου κατακοσμεί την Εκκλησία και την Ιεραρχία”.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρης κ. Συμεών αντιφώνησε με λόγους αγάπης και ευχαριστιών και ευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος να χαρίζει στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ γαλήνιες θάλασσες και να τον διαφυλάσσει στα διά ξηράς και θαλάσσης ταξίδια του για τη διαποίμανση του λαού της πολυνήσου Μητροπόλεως Σύρου.

Λαμπρή Εορτή του πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη Λαμπρή Εορτή του πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη Λαμπρή Εορτή του πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη Λαμπρή Εορτή του πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη Λαμπρή Εορτή του πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη Λαμπρή Εορτή του πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη Λαμπρή Εορτή του πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη Λαμπρή Εορτή του πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη Λαμπρή Εορτή του πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη Λαμπρή Εορτή του πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη Λαμπρή Εορτή του πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη Λαμπρή Εορτή του πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.