Μητρόπολη Κερκύρας:

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων, στο χωριό Κομπίτσι.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, την παραβολή του άφρονος πλουσίου.

Η σημερινή εποχή προσιδιάζει στην εποχή του κηρήγματος του Κυρίου, καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν εξοβελίσει τον Θεό από την ζωή τους, έχουν θεοποιήσει τον εαυτό τους και επικεντρώνονται στην απόκτηση όλο και περισσότερων υλικών αγαθών.

Η συμπεριφορά αυτή εκπηγάζει από το πνευματικό κενό που νιώθει ο άνθρωπος, ο οποίος έχει δημιουργηθεί ως εικόνα του Δημιουργού του και με συνεχή αναφορά σε Εκείνον.

Η αφροσύνη λοιπόν και η πλεονεξία λειτουργούν ως υποκατάστατα για την αναπλήρωση του πνευματικού κενού.

Ο πραγματικός όμως πλούτος, συνέχισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, βρίσκεται στον ουρανό και στην ζωντανή σχέση και κοινωνία που σφυρηλατεί ο άνθρωπος με τον Χριστό.

Όταν ο άνθρωπος πλημμυρίζει με την Άκτιστη χάρη του Τριαδικού Θεού, μέσα από τον αγώνα του, βιώνει εντός του την πληρότητα, δοξολογώντας και ευχαριστώντας τον Δωρεοδότη Κύριο.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τους πιστούς να κάνουν ο καθένας την αυτοκριτική του και να στρέψει την καρδιά και το νου του στον ουρανό.

Ο Κερκύρας Νεκτάριος στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στο χωριό Κομπίτσι Ο Κερκύρας Νεκτάριος στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στο χωριό Κομπίτσι Ο Κερκύρας Νεκτάριος στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στο χωριό Κομπίτσι

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.