Ο Αρχάγγελος Ραφαήλ είναι γνωστός ως ο Άγγελος της Θεραπείας. Εργάζεται για να θεραπεύσει τον νου, το πνεύμα και το σώμα των ανθρώπων, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν ειρήνη και καλή υγεία στο μέγιστο του θελήματος του Θεού για αυτούς. Το όνομά του σημαίνει «Το Φάρμακο του Θεού» ή «Ο Θεός Θεραπεύει».

Οι άγγελοι βρίσκονται σε όλες τις θρησκείες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Χριστιανισμού, του Ιουδαϊσμού, του Ισλάμ, του Ζωροαστρισμού, του Ινδουισμού και ορισμένων μορφών Βουδισμού. Η πίστη σε ισχυρά και αγαθά πνευματικά όντα είναι ένα αρχαίο και κοινό χαρακτηριστικό των περισσότερων παγκόσμιων θρησκειών.

Ο άγγελος (από τα αρχαία ελληνικά όπου σημαίνει «αγγελιοφόρος») είναι ένα υπερφυσικό και αιθέριο ον που βρίσκεται σε πολλές θρησκείες, του οποίου το καθήκον είναι να υπηρετεί και να βοηθά τον Θεό.

Ο Αρχάγγελος Ραφαήλ είναι ο προστάτης των αρρώστων και εκείνων στη Γη που θεραπεύουν τους αρρώστους. Είναι εδώ για να μας προστατεύσει όταν είμαστε στο χαμηλότερο, στο πιο αδύναμο σημείο, ένας αγγελιοφόρος του θεραπευτικού φωτός του Θεού.

Ελευθερώνει εκείνους που μαστίζονται από σκοτεινές ενέργειες, υπενθυμίζοντάς μας να επικεντρωθούμε στο φως του Θεού. Συνδέεται με το γέλιο και μας βοηθά να δούμε το χιούμορ σε όλες τις καταστάσεις.

Λέγεται ότι είναι ο φύλακας του Δέντρου της Ζωής, απέναντι από το δέντρο της Γνώσης στον Κήπο της Εδέμ.

Ως ένας από τους υπέρτατους διοικητές του Θεού, ο φύλακας της Ουράνιας Εδέμ και επίσης ένας από τους πρώτους αληθινούς αρχαγγέλους των ουρανών, ο Ραφαήλ θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά όντα στο σύμπαν. Χαίρει του θαυμασμού και σεβασμού πολλών αγγέλων διαφορετικών ταγμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Χερουβείμ και των Σεραφείμ.

Τι είναι η προσευχή;
Ένα μικρό κορίτσι που προσεύχεται
Η προσευχή είναι μια μορφή επικοινωνίας, έκφρασης ή δέησης που απευθύνεται σε μια ανώτερη δύναμη ή ένα θεϊκό ον. Είναι μια θεμελιώδης πτυχή διαφόρων θρησκευτικών παραδόσεων και πνευματικών πρακτικών παγκοσμίως.

Η προσευχή μπορεί να πάρει πολλές μορφές και να εξυπηρετήσει διαφορετικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της έκφρασης ευγνωμοσύνης, της αναζήτησης καθοδήγησης, της αίτησης βοήθειας, της προσφοράς επαίνου και της προώθησης μιας βαθύτερης σύνδεσης με το θείο.

Η ουσία της προσευχής είναι η πράξη της προσέγγισης μιας θεότητας, μιας πνευματικής οντότητας ή μιας ανώτερης δύναμης για να δημιουργήσει μια σύνδεση, να μεταφέρει σκέψεις, συναισθήματα και επιθυμίες και να αναζητήσει παρηγοριά, καθοδήγηση ή παρέμβαση.

Συχνά θεωρείται ως μέσο δημιουργίας προσωπικής σχέσης με το θείο και μπορεί να ασκηθεί ατομικά ή μέσα σε ένα κοινοτικό περιβάλλον, όπως σε θρησκευτικές υπηρεσίες ή συγκεντρώσεις.

Η προσευχή μπορεί να είναι δομημένη ή αυθόρμητη, να απαγγέλλεται από ιερά κείμενα ή να συντίθεται στιγμιαία, ανάλογα με τη θρησκευτική ή πνευματική παράδοση και τις προτιμήσεις του ατόμου.

Μπορεί να περιλαμβάνει λέξεις που λέγονται δυνατά ή σιωπηλά στο μυαλό, καθώς και φυσικές χειρονομίες, στάσεις ή τελετουργίες που ποικίλλουν μεταξύ διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών.

Η πρακτική της προσευχής είναι βαθιά ριζωμένη στις πεποιθήσεις και τις παραδόσεις διαφορετικών θρησκειών, συμπεριλαμβανομένου του Χριστιανισμού, του Ισλάμ, του Ιουδαϊσμού, του Ινδουισμού, του Βουδισμού και πολλών άλλων.

Ενώ οι συγκεκριμένες πεποιθήσεις και πρακτικές γύρω από την προσευχή μπορεί να διαφέρουν, ο πρωταρχικός σκοπός παραμένει ο ίδιος: να δημιουργηθεί μια σύνδεση με το θείο, να αναζητηθεί πνευματική εκπλήρωση και να βρεθεί παρηγοριά, καθοδήγηση και υποστήριξη σε στιγμές χαράς, λύπης, ανάγκης ή ευγνωμοσύνης.

Προσευχή στον Αρχάγγελο Ραφαήλ
Ω ένδοξε Αρχάγγελε Ραφαήλ,
σπουδαίε πρίγκιπα της ουράνιας αυλής,
είσαι το «Φάρμακο του Θεού»,
σε σένα προσεύχομαι ταπεινά να θεραπεύσεις τις πολλές αδυναμίες της ψυχής μου,
και τα δεινά που ταλαιπωρούν το σώμα μου…

Παρακαλώ τύλιξε το σώμα μου στο σμαράγδι σου πράσινο φως
μέχρι να μην υπάρχει ασθένεια, να μην υπάρχει πόνος.

Επίτρεψέ μου να είμαι ολόκληρος για άλλη μια φορά,
αν είναι για το απώτερο καλό μου.

Ζητώ ιδιαίτερα από εσένα μια αγγελική καθαρότητα,
η οποία μπορεί να με κάνει να είμαι ο ναός του Αγίου Πνεύματος.

Αρχάγγελε Ραφαήλ, οδήγησέ με προς αυτά που περιμένω,
αυτά που με περιμένουν.

Είθε όλες οι κινήσεις μας,
όλες οι κινήσεις τους,
να καθοδηγούνται από το Φως σου και να μεταμορφώνονται από τη χαρά σου.

Ξέρω ότι είσαι μαζί μας ανά πάσα στιγμή,
ζητώ τη βοήθειά σου κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μας,
όπως βοήθησες τον νεαρό Tobias στα ταξίδια του.

Παρακαλώ προστάτευσε εμένα και όλους τους ταλαιπωρημένους,
ώστε να αισθανόμαστε περιτριγυρισμένοι από τη στοργική παρουσία του Θεού,
μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας με ασφάλεια και ευκολία.

Παρακαλώ περίβαλέ με τώρα και γέμισέ με με υγεία, ευεξία και πληρότητα.

Βοήθησέ με να θεραπεύσω τυχόν πληγές σωματικά, διανοητικά, συναισθηματικά και πνευματικά από το παρελθόν ή το παρόν.

Θεράπευσε και αποκατέστησε κάθε πτυχή της ύπαρξής μου για το ύψιστο καλό όλων… και έτσι είναι…

Αμήν…

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.