Την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι οι εορτάζοντες 630 Άγιοι Πατέρες που συνεκάλεσαν την Δ’ εν Χαλκηδόνι Οικουμενική Σύνοδο ορθοτόμησαν τον λόγο της αληθείας, κατεδίκασαν το ψεύδος και την πλάνη και διαφύλαξαν την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, την ενότητα εκείνη για την οποία προσευχήθηκε ο Κύριος στον Ουράνιο Πατέρα Του, προ του Πάθους Του στην Γεθσημανή. Θεματοφύλακας της ενότητος της πίστεως και της κοινωνίας του Αγίου Πνεύματος είναι το Σώμα του Χριστού, ο στύλος και το εδραίωμα της αληθείας, κατά τον Απόστολο Παύλο (Α’ Τιμ. 3:15).

Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι υπάρχει έμφυτη στους ανθρώπους η επιθυμία για ενότητα. Γι’αυτό ανά τους αιώνες έγιναν προσπάθειες και συνεχίζονται έως σήμερα ώστε οι άνθρωποι να ενωθούν, είτε με την παγκοσμιοποίηση, είτε με την ίδρυση πολυεθνικών οργανισμών βλ. ΟΗΕ, Ε.Ε. Οι απόπειρες αυτές όμως είναι κίβδηλες και έχουν αποτύχει, καθότι δεν έχουν ως κέντρο τους τον Ιησού Χριστό και λειτουργούν καθαρά κοσμικά, με σκοπό την κυριαρχία και την επιβολή. Αιτία των διαιρέσεων και των σχισμάτων είναι ο εγωισμός. Η βαρύτατη αυτή ασθένεια γιατρεύεται με την ταπείνωση και με την χριστομίμητη ζωή, της οποίας χορηγός είναι η Αγία μας Εκκλησία.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος αφού καλωσόρισε τους πολυπληθείς προσκυνητές από Ρωσία, Ουκρανία και Βαλκανικές χώρες, υπογράμμισε την ανάγκη όλος ο Ορθόδοξος κόσμος να παραμείνει ενωμένος και να μην υποκύψει σε πολιτικά και γεωστρατηγικά παίγνια, που στοχεύουν στον διχασμό των πιστών. Δεν έχουμε παρά να μιμηθούμε τους Αγίους Πατέρες, ομολογώντας την Ορθόδοξη πίστη μας εν ενί στόματι και μια καρδία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.