Με μία ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται προς τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αλλά και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης γονείς εκφράζουν την αγωνία τους σχετικά με την επανεμφάνιση ενός παλιού "εφιάλτη" στη Θράκη.

Μάλιστα υποδεικνύουν τον καθαιρεμένο αρχιμανδρίτη ο οποίος αν και καταδικάστηκε από εκκλησιαστικά και πολιτικά δικαστήρια και ενώ θα περίμενε κανείς ως άνθρωπος του Θεού να συνεχίσει με ταπεινότητα και συμμόρφωση ο συγκεκριμένος συνεχίζει με ύποπτους τρόπους να κινείται προς τον στόχο του ο οποίος αρχίζει πλέον να αποκαλύπτεται.

Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησαν αρκετά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν πως “ένας αποσχηματισθείς αρχιμανδρίτης της Ελλαδικής εκκλησίας για πολλαπλά σκάνδαλα και αξιόποινες πράξεις, που έχει μανιακά κινηθεί με πολλαπλούς τρόπους για την ίδρυση θρησκευτικής κοινότητας έχει αποκτήσει διαύλους συνεργασίας με τους Ρώσους ώστε και οι δύο πλευρές να πετύχουν τους στόχους τους. Που μόνο το συμφέρον της Ελλάδας δεν υπηρετούν.”

Αλλά και “Στην Αλεξανδρούπολη τα τελευταία χρόνια έχει εμφανισθεί ένα παρόμοιο παραθρησκευτικό φαινόμενο με σημείο αναφοράς ένα πρώην αρχιμανδρίτη της Ελλαδικής εκκλησίας.”.

Όλα αυτά τα δημοσιεύματα έκαναν κάποια στόματα να ανοίξουν και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την δράση αυτού του ανθρώπου.

Συγκεκριμένα η ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στους παραπάνω αποδέκτες αναφέρει:

“Είμαστε γονείς που δοκιμασθήκαμε ως οικογένειες από τον καθαιρεμένο αρχιμανδρίτη ο οποίος έσπειρε στις ψυχές μας φανατισμό και μισαλλοδοξία και μας απομόνωσε από την τοπική μας κοινωνία. Είδαμε τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στις 22 Ιουνίου σε τοπικές ιστοσελίδες αλλά και στην εφημερίδα Ελεύθερη Θράκη.

Μέσα μας επανήλθαν όλα όσα βιώσαμε κυρίως κατά την πενταετία 2010-15 γνωρίζοντας για πρώτη φορά στη ζωή μας έναν Χριστό σκληρό και τιμωρό και μια Πατρίδα που στόχο έχει την επέκταση προς την Τουρκία.

Δόξα τω Θεώ, τα δαιμονικά σχέδια και η αντεθνική δράση του ανθρώπου αυτού σταμάτησαν αρχικά από τον Μητροπολίτη και αποκαλύφθηκαν και καταδικάσθηκαν από εκκλησιαστικά και πολιτικά δικαστήρια.

Μαθαίνουμε και πάλι ότι κινείται και γι’ αυτό σας παρακαλούμε: Προσέξτε την περιοχή μας έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί νέα θρησκευτική μειονότητα η οποία θα συγκροτείται από επικίνδυνα εθνικά στοιχεία και από φανατισμένα θρησκευτικά πρόσωπα.

Δεν αντέχει η περιοχή μας διχασμό και επειδή ακούμε και για ρώσικες επιρροές, παρακαλούμε να ενημερώσετε όπως εσείς ξέρετε.

Σας εμπιστευόμαστε.”

Μ.Δ.- e evros

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 2 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.