Κάλεσμα στους πιστούς να αψηφίσουν την καραντίνα και να προσέλθουν στο Παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού οργάνωσε μέσω Facebook ομάδα πολιτών.

Στην ανάρτησή τους αναφέρουν ότι «στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει το ανθρώπινο είδος σε ολόκληρο τον πλανήτη, η επίκληση και η παρηγοριά της Χάριτος του Ζωοδότη Σταυρού, είναι περισσότερο επιβεβλημένη από οποτεδήποτε!!», ενώ ζητούν από τους πιστούς που θα ανταποκρίνονταν στο κάλεσμα, να κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις από τους συμπροσκυνητές.

Μάλιστα κάποιοι σχολίασαν, ότι οι πιστοί θα μπαίνουν στο παρεκκλήσι, όπως στα σουπερ μάρκετ, εννοώντας προφανώς ότι δεν θα μπαίνουν όλοι μαζί, ενώ άλλοι αντέδρασαν λέγοντας ότι οι πιστοί δεν πρέπει να ανταποκριθούν στο κάλεσμα, αλλά να μείνουν στο σπίτι, όπως κάνει η πλειονότητα του κόσμου αυτές τις μέρες.

«Μένουμε σπίτι σημαίνει… Μένουμε Σπίτι» γράφει σε σχόλιο του ένας άλλος πολίτης, προσθέτοντας ότι έχει συνεχή επικοινωνία με δικούς της ανθρώπους στην Ιταλία και πως το κακό δεν θα αργήσει να έρθει και στην χώρα μας.

Οι οργανωτές επισήμαιναν ότι δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, αν και η συσσώρευση ακόμη και μερικών δεκάδων πιστών μέσα στο μικρό αυτό παρεκκλήσι θα μπορούσε να δημιουργήσει συνωστισμό.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.