ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Η ηγεσία της Συρορθοδόξου Εκκλησίας συναντήθηκε με Κούρδους αξιωματούχους και συζήτησε το μείζον ζήτημα της ειρηνικής συνυπάρξεως μεταξύ διαφορετικών θρησκευτικών ομάδων και εθνοτήτων στο αυτόνομο Κουρδιστάν.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Η αντιπροσωπεία στελεχώθηκε από Επισκόπους και επικεφαλής τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνάτιο – Εφραίμ και συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό της περιοχής του Κουρδιστάν χθες Παρασκευή.

Στη συνάντηση, ο Πατριάρχης Ιγνάτιος – Εφραίμ που τυγχάνει επικεφαλής στην Ορθόδοξη Συριακή Εκκλησία παγκοσμίως, ευχαρίστησε την ηγεσία και τον κουρδικό λαό για τη διαχρονική στήριξη στους χριστιανούς σε δύσκολες εποχές.

Ο Πατριάρχης υπογράμμισε τις ιστορικές ρίζες των χριστιανών της περιοχής και χαιρέτισε τις θετικές σχέσεις και την συνύπαρξη διαφορετικών πληθυσμών στο Κουρδικό έδαφος.

Ευαγγέλιο, Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 – Κυριακής ΙΕ’ Λουκά

Από την πλευρά του ο ηγέτης του Κουρδιστάν τόνισε ότι η κουλτούρα της συνυπάρξεως στο έδαφος του Κουρδιστάν υφίσταται και εξέφρασε την ελπίδα οι χριστιανοί που έφτασαν στην περιοχή του Κουρδιστάν να μείνουν εδώ και να μην μεταναστεύσουν.

Πρόσθεσε πως η τοπική κυβέρνηση του Κουρδιστάν είναι αποφασισμένη να ενδυναμώσει τον τομέα της εκπαίδευσης στη Συρία.

Εωθινό Ευαγγέλιο, Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 – Κυριακής ΙΕ’ Λουκά

Στη συνέχεια υπογράμμισε τις τραγικές στιγμές που έχουν βιώσει Χριστιανοί και Κούρδοι ενώ για άλλη μια φορά απηύθυνε έκκληση στου κατοίκους να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Στην περιοχή του Κουρδιστάν που χρονολογείται εδώ και 2000 χρόνια ζουν τώρα περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο Απόστολος, Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 – Γιορτή ΙΕ’ Κυριακή Λουκά

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.