Σε κλίμα κατανύξεως και με την πολλών Ιερέων και μεγάλου πλήθους πιστών ετελέσθη το Σάββατο 2 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πετρωτού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου η Εξόδιος Ακολουθία της Ελένης Μπλέτσα, θυγατέρας της πολυτέκνου Ιερατικής οικογενείας του π. Αναστασίου Μπλέτσα, Εφημερίου του χωριού.

Η μακαριστή Ελένη, εξεδήμησεν εις Κύριον το μεσημέρι της Παρασκευής σε ηλικία 36 ετών με από άνιση μάχη με την επάρατο νόσο.

Ο Ποιμενάρχης μας στον επικήδειο λόγο του, ωμίλησε για το μυστήριο του θανάτου και την προσδοκία της Αναστάσεως, αναφερόμενος στις ανεξιχνίαστες βουλές του Θεού, ενδυναμώνοντας την ήδη υπάρχουσα μεγάλη πίστη της Ιερατικής οικογενείας, της οποίας όλα τα μέλη με προσευχή, καρτερία και αξιοπρέπεια αντιμετώπισαν το θλιβερό αυτό γεγονός.

Ο Σεβασμιώτατος για την στάση και την πίστη τους, τους συνεχάρη, λέγοντας στον π. Αναστάσιο και στην πρεσβυτέρα του ότι, «τούτη την δύσκολη ώρα του πόνου σας γίνεσθε παράδειγμα πίστεως για όλο το ποίμνιο αλλά και για όλους εμάς».
Αναφερόμενος στην αείμνηστη Ελένη ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

«Πολλές φορές είχα μιλήσει με την Ελένη προσπαθώντας να της δώσω κουράγιο για να σηκώσει τον Σταυρό της ασθενείας της και διεπίστωσα, ότι πίσω από τον ακέραιο χαρακτήρα της υπήρχε μεγάλη πίστη και αγάπη στον Θεό.

Σήμερα η Ελένη ανεπαύθη από τα δεινά της ασθενείας της και παρέδωσε την ψυχή της στον Θεό έτοιμη, κατέχοντας το εφόδιο της αιωνίου ζωής. Ζούσε μυστηριακή ζωή και αυτό την έκανε να έχει δύναμη και να φθάσει έως το τέλος διατηρώντας την αγάπη και την πίστη της στον Θεό.

Μέσα από την ανθρώπινη λύπή την οποία αισθανόμεθα όλοι για τον θάνατό της, ξεπηδάει και μια λεπτή χαρά γιατί είμαστε βέβαιοι ότι ο Θεός την έχει στην αγκαλιά της, απ’ όπου θα προσεύχεται για την οικογένεια της πρώτα και ύστερα για όλους εμάς, αναμένοντας την κοινή Ανάσταση».

Μετά την Εξόδιο Ακολουθία, πραγματοποιήθηκε η ταφή στο Κοιμητήριο του χωριού και στην συνέχεια εκ μέρους της οικογενείας προσεφέρθη καφές σε όλους εις μνήμην της Ελένης.

Ο Φθιώτιδος Νικόλαος τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία της Ελένης Μπλέτσα


Ο Φθιώτιδος Νικόλαος τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία της Ελένης Μπλέτσα

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.