Με την ευλογία του Σεβασμιωτατου Ποιμεναρχου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο εντός του Νοσοκομείου Χαλκιδος.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 30 Ιουνίου, έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου, προστάτου των καρκινοπαθών, την οποία μετέφερα ο αδελφός της Ιεράς Μονής Μακρυμάλλη, Αρχιμ.

Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου-Εφημέριο του Ιερού Ναού Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος.

Στη συνέχεια τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ο π. Δαμασκηνός στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους Αγίους Αναργύρους και στην διακονία των ασθενών.

Το πρωί της Τετάρτης 1 Ιουλίου, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Θεία Λειτουργία από τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Παρεκκλησιού των Αγίων Αναργύρων, Νοσοκομείου Χαλκίδος.

Ο π. Αιμιλιανός, πριν από το «Δι’ ευχών» ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία της πανηγύρεως του Παρεκκλησιού και ενημέρωσε τους πιστούς για την ανέγερση Νέου Ιερού Ναού στον προαύλιο χώρο του Νέου Νοσοκομείου, αφιερωμένο στους Αγίους Αναργύρους και στον Άγιο Θεράποντα!

Έχοντας την ευλογία και την αμέριστη συμπαράσταση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου και με την συνεργασία του Διοικητου του Νοσοκομείου κ. Ευάγγελου Χατζημαργαρίτη έχουν αρχίσει όλες οι διαδικασίες για την ανέγερση του Νέου Ιερού Ναού στο Νέο Νοσοκομείο.

Ζήτησε τέλος από όλους την αρωγή και την συμπαράσταση στον έρανο που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Χαλκίδος και των περιχώρων για τον σκοπό αυτό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.