Εορτολόγιο– Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1 Ιουλίου: Στους Άγιους της Εκκλησίας μας συγκαταλέγονται και αρκετοί Άγιοι Ιατροί , που αποτελούν το καύχημα και το παράδειγμα των ιατρών όλου του κόσμου. Οι περισσότεροι από αυτούς, ενώ βοήθησαν με αγάπη τους συνανθρώπους τους, πολεμήθηκαν από άθεους και ειδωλολάτρες και είχαν μαρτυρικό τέλος.

Εορτολόγιο– Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1 Ιουλίου: Ανάργυρος, Ανάργυρη, Αναργυρούλα,Δαμιανός, Δαμιανή,Κοσμάς,Μαυρίκιος, Μαυρίκης, Μωρίς, Μαυρικία, Μαυρίκα

Οι Άγιοι αυτοί Ιατροί έζησαν οι περισσότεροι στα πρώτα χρόνια μετά τη Γέννηση του Ιησού, με εξαίρεση τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, που είναι σύγχρονος Άγιος και είχαν το κοινό χαρακτηριστικό ότι προσέφεραν τις ιατρικές τους υπηρεσίες, χωρίς να παίρνουν αμοιβή, ενώ ταυτόχρονα διέδιδαν και έκαναν πράξη την αγάπη του Χριστού και τα μηνύματα του Ευαγγελίου.

Άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός από τη Ρώμη (1 Ιουλίου)

Έζησαν στα τέλη του τρίτου αιώνα μ.Χ. στη Ρώμη και ασκούσαν την ιατρική και την κτηνιατρική ζητώντας όχι χρήματα, αλλά πίστη στο Θεό. Κάποιοι τους κατήγγειλαν στο Ρωμαίο Αυτοκράτορα Καρίνο και μόλις το έμαθαν πήγαν οι ίδιοι και παραδόθηκαν.

Ενώ ο Καρίνος τους απειλούσε γύρισε το πρόσωπό του προς την πλάτη του και οι Άγιοι τον θεράπευσαν θαυματουργικά.

Τότε πίστεψαν ο αυτοκράτορας, οι αυλικοί του και όλοι οι παρευρισκόμενοι. Μετέπειτα όμως ο ίδιος ο ιατρός που είχε εκπαιδεύσει τους

Αγίους Αναργύρους τους ζήλευε τόσο που τους σκότωσε με πέτρες.

Η μνήμη των Αγίων Αναργύρων εκ Ρώμης τιμάται την 1 Ιουλίου.

Πολιούχος: Άγιοι Ανάργυροι Αττικής, Άγιοι Ανάργυροι Αιδηψού

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.